Στα πρόθυρα της εξαθλίωσης οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων

Αρκετοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στον χώρο της εστίασης βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, δήλωσε ο γ.γ. της συντεχνίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λευτέρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Πρωινή έκδοση είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν ανταποκρίθηκε για να εξετάσει τις περιπτώσεις εργαζομένων που δεν καλύπτονται από τα σχέδια και ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κι αυτοί οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, είναι πάρα πολλοί.

Σημείωσε ότι τα προβλήματα των ανθρώπων δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται απλώς ως νούμερα και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτών των εργαζομένων.

Σε ότι αφορά την ίδρυση ειδικού ταμείου που θα συνδράμουν εργαζομένους σε δύσκολες περιπτώσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτά τα ταμεία αποδείχθηκαν χρήσιμα όλη αυτή την περίοδο, αλλά βρίσκονται πλέον κι αυτά στα όρια τους. Δυστυχώς, πρόσθεσε, διάφοροι ξενοδόχοι προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν να μην καταβάλλεται στο ταμείο το ποσό που αντιστοιχεί στον εργοδότη και να το κατακρατεί ο ίδιος.

 

Επίσης, πρόσθεσε, ενώ υπήρξε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας για την καταβολή του 13ου μισθού, οι σύνδεσμοι των ξενοδόχων κάλεσαν τα μέλη τους να καταβάλουν μόνο το 40% αντί ολόκληρο το ποσό, κάτι που είναι απαράδεκτο αφού η περίοδος των περιορισμών δεν θεωρείται ως διακοπή εργασίας.

Σε ότι αφορά τα κέντρα αναψυχής, ο Λευτέρης Γεωργιάδης είπε ότι ήδη αρκετοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι δεν θα τα ανοίξουν ξανά λόγω της συσσώρευσης χρεών κι άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.