Στα συντρίμια του Συνεργατισμού, η ΣΕΔΙΠΕΣ – ΚΕΔΙΠΕΣ συνεχίζει να εργοδοτεί golden boys

Η Συνεργατική έκλεισε, αλλά η διάδοχη κατάσταση της ΣΕΔΙΠΕΣ – ΚΕΔΙΠΕΣ συνεχίζει να εργοδοτεί golden boys με χρυσές αμοιβές.

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, η ΚΕΔΙΠΕΣ εργοδοτεί τρεις εκτελεστικούς συμβούλους οι οποίοι λαμβάνουν αμοιβές 95 – 110 χιλ. ευρώ, καθώς επίσης πέντε μη εκτελεστικούς συμβούλους οι οποίοι λαμβάνουν 60 – 90 χιλ. ευρώ. Αποκάλυψε επίσης ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το διορισμό στη ΣΕΔΙΠΕΣ τριών υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου (οι οποίοι λαμβάνουν αμοιβές από το δημόσιο μέχρι 9.643 ευρώ το μήνα), με αντιμισθία 1.500 ευρώ το μήνα έξτρα από το μισθό τους.


Golden boys με χρυσές αμοιβές στα συντρίμμια του πρώην Συνεργατισμού

Πρόκειται για τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και τον ανώτερο οικονομικό λειτουργό του Υπουργείου Οικονομικών. «Δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών με Γενικό Διευθυντή τον Γ. Παντελή πήρε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο -η οποία εγκρίθηκε- για διορισμό του Γ. Παντελή στη ΣΕΔΙΠΕΣ με αντιμισθία 1.500 ευρώ το μήνα έξτρα από το μισθό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οδ. Μιχαηλίδης.

Το γραφείο Κούσιου πίσω από την Altamira

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρία επιβεβαιώθηκε ότι το δικηγορικό γραφείο της Altamira είναι το Koushos, Korfiotis, Papacharalambous, το οποίο συνδέεται με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο. Σημειώνεται επίσης ότι στη συνεδρία παρευρέθηκαν τρία πρώην μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής τα οποία παραιτήθηκαν (Τ. Ταουσιάνης, Αδ. Πηγασίου και Σ. Πογιατζή), οι οποίοι ανέφεραν ότι διαφώνησαν με τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την επιλογή της Altamira. Παρά ταύτα, για άλλη μια φορά δεν διευκρινίστηκε από τις Διωκτικές Αρχές κατά πόσον εντοπίστηκαν ποινικά ή αστικά αδικήματα για το θέμα της Altamira.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.