Στα τέλη του 2022 θα εκτοξεύσει η Τουρκία τον πύραυλο cruise νέας γενιάς

Στο τέλος του έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του τουρκικού πυραύλου cruise νέας γενιάς με την ονομασία «Τσακίρ» (Çakır) που κατασκευάζεται από την εταιρεία Roketsan.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, αυτά δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού ο Μουράτ Ικιντζί, γενικός διευθυντής της εταιρείας Roketsan στο Φεστιβάλ Αεροπορίας, Διαστήματος και Τεχνολογίας (TEKNOFEST) που πραγματοποιείται στο Άκσαραϊ.

Ο κ. Ικιντζί δήλωσε ότι η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους και πρόσθεσε ότι ο πύραυλος θα διατεθεί προς χρήση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθώς και σε «φιλικές και αδερφικές» προς την Τουρκία χώρες.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ακόμη ότι η Roketsan κατασκευάζει πυραύλους που θα εκτοξεύσουν στο διάστημα τους δορυφόρους που παράγει η ίδια η Τουρκία και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν από τον Πρόεδρο Ταγίπ Έρντογαν «εξασφαλίζουν ανεξάρτητη πρόσβαση της Τουρκίας στο διάστημα».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να κατασκευάσει πλατφόρμες οι οποίες θα είναι ικανές να μεταφέρουν δορυφόρους στο διάστημα και σημείωσε ότι η εταιρεία κατασκευάζει ακόμα κατευθυνόμενες με λέιζερ βόμβες με κωδική ονομασία MAM-L και MAM-C για χρήση από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μπαϊρακτάρ.

(ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΑΓΚ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy