Στα τελικά στάδια διαμόρφωσης το έγγραφο επιλογών ΕΥΕΔ για τα Βαρώσια

Varosi - Photo: Panayiotis Pentaliotis

Στα τελικά στάδια διαμόρφωσης βρίσκεται το έγγραφο επιλογών (options paper) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενέργειες της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για εξωτερικές υποθέσεις, Πίτερ Στάνο, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά τη μεσημβρινή ενημέρωση στις Βρυξέλλες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕρωτηθείς πού βρίσκεται η διαδικασία ενόψει των επόμενων συναντήσεων των μόνιμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες (COREPER) και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), ο κ. Στάνο ανέφερε πως το έγγραφο «βρίσκεται στα τελικά στάδια διαμόρφωσης» και πρόσθεσε πως όπως είχε δηλώσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ μετά το τελευταίο ΣΕΥ, θα κατατεθεί στα κράτη μέλη πριν τα επόμενα βήματα.

Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα της διαδικασίας, ο κ. Στάνο επεσήμανε πως καθώς το έγγραφο επιλογών ζητήθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών, ο κ. Μπορέλ θα ενημερώσει πρώτα τους Υπουργούς Εξωτερικών και όπως έχει δηλώσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, η συζήτηση του θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.