Υψηλές είναι και φέτος οι τιμές των ενοικίων σε διαμερίσματα που γειτνιάζουν με τα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Προοδευτικής Παναγιώτης Αθηνής τόνισε ότι αύξηση καταγράφουν οι τιμές των ενοικίων για φοιτητές τα τελευταία δυο- τρία χρόνια. Όπως είπε, υπάρχουν στούντιο που ενοικιάζονται προς 500 ευρώ ενώ δυάρι διαμέρισμα παρέχεται προς 650 ευρώ το μήνα. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι γίνονται καθημερινά δέκτες καταγγελιών από οικογένειες για τις υψηλές τιμές των ενοικίων.

Δυστυχώς ανέφερε, αν συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση με τα υψηλά ενοίκια, τα επόμενα χρόνια οι μόνοι που θα μπορούν να σπουδάζουν, θα είναι οι λίγοι και εκλεκτοί.

Ο κ. Αθηνής υπέδειξε ανάμεσα σε άλλα ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, είναι με τη δημιουργία εστιών και η αύξηση των κονδυλίων που αφορά την φοιτητική χορηγία καθώς όπως είπε για ακόμη μια φορά είναι μειωμένο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Μαρίνος Κυναιγείρου ανέφερε ότι το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές των ενοικίων έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον προσφορά. Δεν υπάρχουν δηλαδή αρκετά διαθέσιμα διαμερίσματα προς ενοικίαση ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αυξημένο, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές στα ύψη και ο κάθε ιδιοκτήτης διαμερίσματος να ορίζει ο ίδιος ότι την τιμή που επιθυμεί για το ακίνητό του.

Επίσης, ο κ. Κυναιγείρου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια όπου αρκετοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αποφάσισαν να ενοικιάζουν το ακίνητό τους με την ημέρα. Όπως είπε, δεν υπάρχει νομοθεσία που να σταματά οποιοδήποτε επιθυμεί να ενοικιάζει με την ημέρα. Σύμφωνα με στοιχεία, το 70-80% των ιδιοκτητών ενοικιάζουν με την ημέρα για αυτό τη δεδομένη στιγμή, όπως είπε ο κ. Κυναιγείρου δεν υπάρχει πλέον προσφορά αλλά μόνο ζήτηση.