Στο στάδιο δημοπράτησης τρία κατασκευαστικά συμβόλαια της Γ Φάσης του αποχετευτικού Λάρνακας

Φωτογραφία αρχείου

Τρία από τα πέντε συνολικά κατασκευαστικά συμβόλαια, βρίσκονται σε στάδιο δημοπράτησης, μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί το έργο της Γ1’ Φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρεται ότι τα τρία συμβόλαια αφορούν την κατασκευή αποχετευτικών συστημάτων στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και στις Κοινότητες Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου. Το έργο θα κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Πολιτικής Συνοχής του Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Πρόκειται για «ένα σημαντικό έργο, που τίθεται σε τροχιά υλοποίησης από το ΣΑΛ, με το οποίο η Κύπρος θα συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (Οδηγία 91/271 όπως ισχύει), καθώς και με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ που έχει συνυπογράψει και συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Μέχρι στιγμής «έχουν προκηρυχθεί τρεις διαγωνισμοί που αφορούν το Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ1 που αφορά το τμήμα Κίτι, Δρομολαξιά – Μενεού και παραλιακή ζώνη, προϋπολογιζόμενης αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ, το Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ2 για το υπόλοιπο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, προϋπολογιζόμενης αξίας 14.7 εκατομμυρίων και το Κατασκευαστικό Συμβόλαιο Γ3 που αφορά το υπόλοιπο Κίτι – Περβόλια, προϋπολογιζόμενης αξίας 17.9 εκατομμυρίων».

Περισσότερες πληροφορίες προκήρυξης των διαγωνισμών οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.