«Σταματήστε τις εκποιήσεις, έλεος, οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν γίνει άστεγοι»

«Σταματήστε τις εκποιήσεις, έλεος, οικογένειες με μικρά παιδιά έχουν γίνει άστεγοι»

Σοβαρές καταγγελίες για οικογένειες με μικρά παιδιά που έγιναν άστεγοι, λόγω των εκποιήσεων, διατύπωσαν πολίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδήλωση χθες έξω από τη Βουλή με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού στην Επιτροπή Οικονομικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πλακάτ και πινακίδες με συνθήματα όπως «Σταματήστε τις εκποιήσεις πρώτων κατοικιών, έλεος! Σεβαστείτε την αξιοπρέπεια», «Όχι στην ασυδοσία τραπεζών. Όχι στις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας», «Κάτω τα χέρια σας από τα σπίτια μας, είναι ιερά», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» και «Τα παιδιά μας είναι το μέλλον». Επέδωσαν επίσης ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται η ανάγκη για αναστολή των εκποιήσεων και επανεξέταση όλων των φακέλων που αφορούν τις εκποιήσεις. «Θεωρούμε απάνθρωπο αυτή τη δεδομένη στιγμή να ξεκινούν εκποιήσεις με αποτέλεσμα οικογένειες, καλώς ή κακώς, να βρεθούνε στο δρόμο και το κράτος να αδυνατεί να δώσει χέρι βοηθείας προς αυτούς ώστε να μην εξαθλιωθούν, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ακόμη, γίνεται αναφορά σε άλλα αιτήματα, όπως η αναγκαιότητα επανεξέτασης του κατώτατου μισθού λόγω των απανωτών αυξήσεων και η ανάγκη λήψεως μέτρων λόγω της ακρίβειας και των ψηλών ενοικίων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Λευτέρης Γεωργίου, πρόεδρος του Κινήματος ΕνΕργώ, δήλωσε ότι: «Η Λεμεσός αυτή τη στιγμή έχει εννέα οικογένειες άστεγους με παιδάκια. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ο κόσμος χάνει τα σπίτια του, δεν έχει να φάει και κάποιοι άλλοι κάνουν πάρτι και πάμε πλέον στη διαφθορά και στην ατιμωρησία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy