Στάση αναμονής στο κυπριακό μετά και τις επαφές Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο

Στάση αναμονής στο κυπριακό, μετά και τις επαφές της Βοηθού Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, στην Κύπρο. Ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες αναμένει σχετική ενημέρωση από τη Ρόσμαρι Ντι Κάρλο σε σχέση με τα αποτελέσματα των επαφών της, και έπειτα θα αποφασίσει για τα επόμενα του βήματα στο κυπριακό.

Η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο προκρίνει πάντως την εμπλοκή και συμπερίληψη νεαρών ατόμων στις Δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές, διαμηνύοντας ότι οι Τεχνικές Επιτροπές της Κύπρου παρέχουν μια κρίσιμης σημασίας πλατφόρμα για την δικοινοτική ενασχόληση σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για όλους τους Κύπριους.

***Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια Τουρκίας και Ερσίν Τατάρ για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, με τελευταία εξέλιξη την παρουσία του Τ/κ ηγέτη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Άγκυρα, μαζί με την σημαία του ψευδοκράτους.

Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα, ισχυρίστηκε ο Τατάρ, αναφέροντας ότι το ψευδοκράτος συμμετείχε για πρώτη φορά, με το λεγόμενο «συνταγματικό» του όνομα, σε μια διεθνή πλατφόρμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy