Στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών για το κτίριο της πρώην ΣΠΕ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Με αίτημα την ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, στον Δήμο Αμμοχώστου και παραχώρηση του στο Δήμο Κ. Πολεμιδιών, οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν, το πρωί, αυθόρμητη στάση εργασίας και διαμαρτυρία.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κ. Πολεμιδιών, συγκεντρώθηκαν στις 11:00 έξω από το Δημαρχείο, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Το κτίριο έγινε με κόπο και αίμα δικό μας», «Κάτω τα χέρια από την ιστορία των Πολεμιδιών»,  «Η ιστορία δεν διαγράφεται με Υπουργικές αποφάσεις» και «Το κτίριο ανήκει στους Πολεμιδιώτες».

Ακολούθως πορεύθηκαν προς το κτίριο της πρώην ΣΠΕ και κατόπιν Ελληνικής Τράπεζας, το οποίο ο Δήμος Κ. Πολεμιδιών προσέβλεπε να μετατρέψει σε νέα δημοτικά γραφεία, αφού το υφιστάμενο κτίριο είναι παλιό και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.


Διαβάζοντας σχετικό ψήφισμα, που επιδόθηκε στο Δήμαρχο, ο Δημοτικός Μηχανικός και Αναπληρωτής Δημοτικός Γραμματέας Μιχάλης Φιλίππου, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται έντονα «για την άδικη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, που βρίσκεται στον πυρήνα του Δήμου μας, 100 μέτρα απόσταση από τις υφιστάμενες κτιριακές μας εγκαταστάσεις, στον Δήμο Αμμοχώστου»

Εδώ και καιρό, πρόσθεσε, οι υπάλληλοι του Δήμου εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, «ωστόσο, αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, επιδείξαμε τη δέουσα υπομονή, καθώς αναμέναμε ότι το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, επρόκειτο να παραχωρηθεί στο Δήμο μας, ως και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που είχαν εξασφαλιστεί από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία».

Στο υπόμνημα τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Εργασίας να επισκεφτούν τα υφιστάμενα γραφεία του Δήμου για να διαπιστώσουν τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει κάτω από ποιες συνθήκες, το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση του κτιρίου δεν παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αντίθετα, προωθήθηκε εισήγηση για παραχώρηση του στον Δήμο Αμμοχώστου, ο οποίος δεν υπέβαλε καν σχετικό αίτημα.


Καλούν, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης και προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να παραχωρηθεί το κτίριο στο Δήμο Κ.Πολεμιδιών, αλλά και τον Δήμο Αμμοχώστου, να μην αποδεχθεί την παραχώρηση του κτιρίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο Δήμο Κ.Πολεμιδιών.

Χθες σε έκτακτη συνεδρία του, το δημοτικό συμβούλιο Κ. Πολεμιδιών αποφάσισε την αποστολή ανοικτής επιστολής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης, ενώ αύριο, Τετάρτη, προγραμματίζει πανδημοτική εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χώρο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.