Στάση εργασίας νοσηλευτών ΓΝ Αμμοχώστου την Τρίτη, διαμαρτύρονται για μη ανανέωση συμβολαίου συναδέλφων τους

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείου Αμμοχώστου, την Τρίτη 14 Μαρτίου, μεταξύ των ωρών 12 μ. – 12.30 μ.μ., “ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης για τη μη ανανέωση του συμβολαίου δυο νοσηλευτών, οι οποίοι εργοδοτήθηκαν λόγω Covid με το καθεστώς της επίταξης.”

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι “οι συντεχνίες και τα μέλη τους εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους δυο νοσηλευτές”.

Η Πολιτεία «ευχαριστεί» δυο νοσηλευτές πρώτης γραμμής απολύοντάς τους, λέει η ΠΑΣΥΝΟ

H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τη λύπη της και την απογοήτευσή της, για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν δυο νοσηλευτικοί λειτουργοί, οι οποίοι κλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να επανδρώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, μετά την απόφαση τού Υπουργείου Υγείας για 10μηνη επίταξή τους, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία ευχαριστεί δυο νοσηλευτές πρώτης γραμμής απολύοντάς τους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας, του Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων του ΟΚΥπΥ ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή για το θέμα των δυο νοσηλευτών, δυστυχώς, μια μέρα πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο τού ενός εκ των δυο, τέθηκε εκτός υπηρεσίας χωρίς να διευθετηθεί το θέμα».

Η συντεχνία αναφέρει πως για το συγκεκριμένο θέμα είχε ενημερωθεί και ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τη Συντεχνία «ο κ. Αναστασιάδης, επιδεικνύοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον και κατανοώντας το δίκαιο τού αιτήματος, είχε δώσει σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, που συμμετείχαν στη συνάντηση, να βρουν λύση στο θέμα».

Η ΠΑΣΥΝΟ επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές/τριες εργάστηκαν 4 εξάμηνα σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ», σημειώνοντας ότι ο οργανισμός έχει επενδύσει στην εκπαίδευσή τους αλλά και οι ίδιοι/ες απέκτησαν εμπειρία.

«Άρα, είναι οξύμωρο ο ίδιος ο οργανισμός να μην τους ανανεώνει το συμβόλαιό τους», αναφέρει.

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει πως «η πολιτεία ευχαριστεί τους συνάδελφους της πρώτης γραμμής, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τότε που δεν γνωρίζαμε ακόμα τη σοβαρότητα και τη νοσηρότητά της, δεν δίστασαν και ρίχθηκαν στη μάχη με τον αόρατο εχθρό σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy