Στάση μαθημάτων για τα δίδακτρα

 

Σε συμβολική στάση μαθημάτων προχωρούν οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ζητώντας μείωση των διδάκτρων κατά 30%.

Η Φοιτητική Ενωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ) επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά τη θέση της για μείωση των διδάκτρων κατά 30% εξηγώντας ότι η ανάγκη αυτή γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική από τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση της χώρας ολοένα και χειροτερεύει.

“Οι δυσάρεστες κοινωνικές συνέπειες που επιφέρει το μνημόνιο, το οποίο επιφέρει την αύξηση με ραγδαίο ρυθμό της φτώχειας και της ανέχειας” τονίζει σε ανακοίνωση της η Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ προσθέτοντας πως από αυτή την κατάσταση δεν μπορούσε να μην επηρεάζεται αρκετή μάζα φοιτητών.

Αρκετοί φοιτητές αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους για καθαρά οικονομικούς λόγους. “Η συρρίκνωση των εισοδημάτων πολλών οικογενειών αναγκάζει συμφοιτητές μας να δουλεύουν για να σπουδάσουν. Επιπλέον αρκετοί φοιτητές έρχονται από άλλες πόλεις σε καθημερινή βάση αφού αδυνατούν να ενοικιάσουν στην Λευκωσία. Ακόμα φοιτητές μεγάλων ετών χρωστούν χιλιάδες στο Πανεπιστήμιο” σημειώνει η Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ περιγράφοντας την τραγική κατάσταση των φοιτητών.

Όπως είναι αναμενόμενο, υποδεικνύει, αρκετοί φοιτητές σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τερματίσουν πρόωρα τις σπουδές τους.

Η Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ καλεί τους φοιτητές του πανεπιστημίου να συμμετέχουν αρχικά σε συμβολική στάση μαθημάτων την Πέμπτη, 4/12 καλώντας παράλληλα και την Διοίκηση του Πανεπιστημίου να καλέσει σε συνάντηση την Φ.Ε.Ε.ΠΑ.Κ και να δεσμευθεί ότι θα μειώσει ουσιαστικά τα δίδακτρα των φοιτητών.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.