Σταθερή πορεία πολυδιάστατης ανάπτυξης και ευημερίας

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Είναι γενικά παραδεκτό ότι ο Δήμος Γερμασόγειας είναι από τις περιπτώσεις εκείνων των Τοπικών Αρχών της μείζονος Λεμεσού που από την αρχή της ίδρυσής του έθεσε γερές βάσεις για την προοδευτική εξέλιξή του, διατηρώντας μια σταθερή πορεία πολυδιάστατης ανάπτυξης, θέτοντας στις προτεραιότητές του την εξυπηρέτηση και τη συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα ζωής των δημοτών, κυρίως μέσα από τη δημιουργία υποδομών και την ταυτόχρονη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών.

Ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που είτε έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ευημερία των δημοτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, είτε αφορούν τη συμμετοχή, την επιμόρφωση, την ψυχαγωγία και την ανάδειξη της δημιουργικότητας οργανωμένων φορέων ή μεμονωμένων πολιτών.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και των προτεραιοτήτων, έγινε κατορθωτό όλα αυτά τα χρόνια να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν σημαντικά περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά έργα, να προωθηθεί μια ορθολογιστική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, αλλά και να δημιουργηθούν και κάποιοι πρωτοποριακοί θεσμοί.

Βέβαια, κάθε πρωτοπόρα δράση που καταγράφεται στο δήμο δεν θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Τουλάχιστον για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και όλους εκείνους που εργάζονται ή διακινούνται στην επικράτεια της Γερμασόγειας, γνωρίζουν από πρώτο χέρι και αβίαστα αντιλαμβάνονται την προοδευτικότητα, τη συνέπεια λόγων και πράξεων των ανθρώπων που διοικούν ή εργάζονται σε διάφορα πόστα του δήμου και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα της παρουσίας και δράσης τους.

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Γερμασόγεια, μέσα από τις κοινωνικές παροχές, τα περιβαλλοντικά και άλλα έργα ανάπτυξης και υποδομής που προσθέτει κάθε χρόνο στο ενεργητικό του δήμου, καθίσταται όλο και πιο ελκυστική περιοχή για να ζει και να δραστηριοποιείται κάποιος. Αυτό καταμαρτυρεί και το γεγονός ότι το άλλοτε χωριό ή έστω προάστιο της Λεμεσού, αφότου μετατράπηκε σε δήμο παρουσιάζει μια ραγδαία οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, ενώ υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή.

Δεν μπορεί βέβαια να μη σταθούμε περισσότερο στα όσα έχουν επιτευχθεί την τελευταία πενταετία και μάλιστα υπό τη σκιά των συσσωρευμένων οικονομικών και άλλων δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο κατάφεραν και βρήκαν τον τρόπο να μην μπει στον πάγο η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και η συνέχιση της ευημερίας των δημοτών.

Τα όσα παρέθεσε στην παρουσίαση των πεπραγμένων της τελευταίας πενταετίας ο δήμαρχος αποτελούν μικρό μόνο μέρος από το ευρύ φάσμα των όσων πραγματικά έγιναν στη Γερμασόγεια και όλων εκείνων που σχεδιασμένα και καλά οργανωμένα θα γίνουν στο υπόλοιπο της θητείας. Κι αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται όχι μόνο οι κάτοικοι του δήμου, αλλά αναγνωρίζεται ευρύτερα και αποτελεί πρότυπο και για άλλες τοπικές διοικήσεις.

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy