Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Δήμος Λευκωσίας και θα στείλει τον φάκελο στον Νουρή

Έντονο και φορτισμένο ήταν το κλίμα στην ψεσινή  συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκωσίας, το οποίο συζήτησε την επιστολή τού Υπουργού Εσωτερικών με την οποία ζητά από τον Δήμο Λευκωσίας τον φάκελο της υπόθεσης για την αδειοδότηση πολυώροφου κτιρίου στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία, με σκοπό να δοθεί η πολεοδομική άδεια, παρακάμπτοντας την Πολεοδομική Αρχή του δήμου, η οποία δυο φορές απέρριψε τη συγκεκριμένη αίτηση.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία εισηγήσεις για να μην σταλεί ο φάκελος και να κληθεί πρώτα ο κ. Νουρής στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να υπάρξει νέα διαβούλευση. Ο κ. Γιωρκάτζης υποστήριξε ότι «είναι παράνομο να μην σταλεί ο φάκελος στον Υπουργό Εσωτερικών». Τελικά, έγινε δεκτή εισήγηση όπως ετοιμαστεί σχετική επιστολή, η οποία θα απαντά τεκμηριωμένα στα όσα δημόσια καταλογίζει ο Υπουργός Εσωτερικών σε βάρος του δήμου, υπενθυμίζοντάς του ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη προορίζεται σε περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα, κάτι που δημιουργεί προηγούμενο και μη ανατρέψιμο σε βάρος της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, στην αειφόρο ανάπτυξη και στο περιβάλλον.

Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός Εσωτερικών αφαιρεί εξουσίες που έδωσε σε Πολεοδομική Αρχή για να πάρει ο ίδιος απόφαση. Σημειώνουμε ακόμη ότι ο αιτητής έχει φιλικές σχέσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, αφού και οι δυο υπηρέτησαν σε Διοικητικό Συμβούλιο ποδοσφαιρικού σωματείου της Λευκωσίας. Γεγονός το οποίο εγείρει σοβαρά θέματα πολιτικής ηθικής τάξης και δεοντολογίας και ιδιαίτερα όταν αυτά συμβαίνουν παραμονές των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.