Σταύρωμα του κονδυλίου γα την κάρτα φιλάθλου

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Στη σταύρωση όλων των κονδυλίων που σχετίζονται με την κάρτα φιλάθλου προχώρησε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ.

Αυτό σημαίνει ότι για να αποδεσμευτεί οποιοδήποτε ποσό αφορά την κάρτα φιλάθλου θα πρέπει να υπάρχει η γραπτή συγκατάθεση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Υπέρ της πρότασης του ΑΚΕΛ τάχθηκαν όλα τα κόμματα με εξαίρεση τον ΔΗΣΥ, που καταψήφισε την τροπολογία ενώ το ΕΛΑΜ τήρησε αποχή στα δύο από τα τρία κονδύλια.

Τα τρία κονδύλια που σταυρώθηκαν είναι: 100 χιλ. ευρώ για προώθηση και προβολή των μέτρων που θα ληφθούν για την εφαρμογή του νόμου, 300 χιλ. ευρώ για εγκατάσταση συστημάτων σε ιδιόκτητους χώρους του ΚΟΑ και 1,1 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση συστημάτων σε μη ιδιόκτητους χώρους.

Η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε επίσης στην έγκριση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ για το 2017, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους 31.389.180 ευρώ και έσοδα του ίδιου ύψους, τα οποία προέρχονται κυρίως από κρατική χορηγία ύψους 28.000.000 ευρώ, έσοδα από ιδιόκτητους και άλλους αθλητικούς χώρους ύψους 700.000 ευρώ, έσοδα από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ύψους 700.000 ευρώ και άλλα έσοδα ύψους 1.848.060 ευρώ.).

Μετά από εισήγηση του ΑΚΕΛ η Ολομέλεια αποφάσισε αποκοπή 10% από τα έξοδα παραστάσεως και τηλεφώνου.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.