Σταύρος Αγαθού: Η Αριστερά είναι το στήριγμα των νέων

Η Αριστερά είναι το σταθερό και διαχρονικό στήριγμα των νέων ανθρώπων, οι οποίοι ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετηθούν αναλόγως στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτό το βασικό μήνυμα στέλνει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Αριστερά – Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λάρνακας, Σταύρος Αγαθού. Όντας και ο ίδιος ένας από τους πιο νέους σε ηλικία υποψηφίους, υπογραμμίζει ότι η νέα γενιά έχει άποψη και ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά παραδέχεται ταυτόχρονα ότι οργιάζει η απαξίωση των νέων για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Αυτό, τονίζει, εντέχνως συντηρείται από αυτούς που ευνοούνται από το υφιστάμενο ισοζύγιο δυνάμεων.

Συνέντευξη στον Τάσο Περδίο

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο διακύβευμα αυτών των βουλευτικών εκλογών με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο;

Η κατάσταση που επικρατεί στον τόπο περιγράφεται ως εξής: φτωχοποίηση των πολλών, αύξηση του πλούτου των λίγων, κουτσούρεμα εργασιακών δικαιωμάτων, αμφισβήτηση κεκτημένων, αβεβαιότητα για το μέλλον των νέων, έξαρση της διαφθοράς, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επομένως, το αποτέλεσμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών θα καθορίσει δύο βασικά ζητήματα. Αφενός θα καθοριστεί εάν η σύνθεση της νέας Βουλής αποτελείται από μια φιλολαϊκή πλειοψηφία, η οποία θα θεσπίζει νομοθεσίες και πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού, αφετέρου το αποτέλεσμα θα στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη ότι η κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τον αυταρχισμό και την εξαθλίωση που της επιβάλλει.

Είστε από τους πιο νέους σε ηλικία υποψηφίους. Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα σε μια εποχή που η αδιαφορία των νέων για τα κοινά οργιάζει;

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω εν μέρει με τη διατύπωση της ερώτησης. Η νέα γενιά έχει άποψη, έχει ενδιαφέρον για τα κοινά, κάτι που αποδείχθηκε με μαζικές κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών για την παιδεία, οργανωμένες διεκδικήσεις νέων εργαζομένων και ανέργων, μαζική συμμετοχή σε φοιτητικές εκλογές και άλλα πολλά. Αυτό που οργιάζει είναι η απαξίωση των νέων για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα. Απαξίωση που πολύ έντεχνα καλλιεργείται και μπολιάζεται από κάποιους, αφού η μη συμμετοχή των νέων σε πολιτικές διεργασίες (π.χ. πολιτειακές εκλογές) τούς συμφέρει προκειμένου να συντηρείται το υπάρχον ισοζύγιο δυνάμεων. Το ΑΚΕΛ διαχρονικά αγωνίζεται αλλά και επενδύει στη νέα γενιά.

Σε τοπικό επίπεδο, τι να περιμένει κάποιος από ένα βουλευτή της Λάρνακας σχετικά με τα προβλήματα της επαρχίας;

Η Λάρνακα από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ έχει υποβαθμιστεί σε πόλη «δεύτερης κατηγορίας». Καλούνται λοιπόν οι βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας να αναδεικνύουν και να λύνουν τα διάφορα προβλήματα. Με τη δημιουργικότητα και τη σωστή πολιτική κατεύθυνση που διακατέχει τους 6 υποψήφιους του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στη Λάρνακα, και φυσικά σε συνεργασία με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα ισχυρό ΑΚΕΛ στις επικείμενες εκλογές μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση στην επαρχία μας.

Ποιος είναι ο ρόλος της Αριστεράς, ειδικά στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 8 χρόνια με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ;

Η Αριστερά ανέκαθεν είναι ταγμένη στο να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ευάλωτων ομάδων, των συνταξιούχων, των φτωχών. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έχει καταφέρει να πλήξει τις κοινωνικές αυτές ομάδες. Η 30ή του Μάη θα αποτελέσει μέρα – ορόσημο για τον ιερό αυτό ρόλο που ως ΑΚΕΛ είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε. Ένα ισχυρό ΑΚΕΛ θα δώσει τη δύναμη στο κόμμα της εργατιάς και του λαού να συνεχίσει να διεκδικεί εντός και εκτός Βουλής για τους πολλούς και να στέκεται ανάχωμα στα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών.

Ποιο είναι το μήνυμα προς τους ψηφοφόρους με δεδομένο ότι και πάλι αναμένονται πολύ υψηλά ποσοστά αποχής;

Η αποχή ισοδυναμεί με την ανοχή στη διαφθορά, στη φτωχοποίηση, στο κουτσούρεμα των δικαιωμάτων μας. Επίσης, να πούμε ότι όσο ψηλό και αν είναι το ποσοστό αποχής, είναι δεδομένο ότι 56 βουλευτές θα εκλεγούν. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το δικαίωμα της ψήφου, το δικαίωμα να αποφασίζει ο λαός για το ποιοι θα τον εκπροσωπούν, έχει κερδηθεί με αγώνες και αίμα. Επομένως, ας μη χαρίσει κανένας το δικαίωμα αυτό. Αποχή θα σημαίνει συντήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Οπότε η απάντηση είναι ψήφος και ενδυνάμωση του ΑΚΕΛ.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.