Παράθυρα/ Ορίζοντας

Σταύρος Χριστοδούλου στις Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής διοργανώνει την Τέταρτη Διάλεξη της εκδήλωση «Όψεις της κυπριακής πεζογραφίας της πρώτης εικοσαετίας του 21ου αιώνα» παρουσιάζοντας τον Σταύρο Χριστοδούλου.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, Ώρα: 19:15-20:30 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Κοραής – Θέατρο Χώρα, Κοραή 1, Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους/όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε διαλέξεις της Σειράς. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής, στον σύνδεσμο: https://forms.gle/HxDTsCQFXHN5RHK28.

Η εκδήλωσή ανοίγει με χαιρετισμό από τον Λεωνίδα Γαλάζη, Πρόεδρο του Ομίλου. Ακολουθεί η εισήγηση του Γιώργου Μολέσκη (ποιητής – πεζογράφος – μεταφραστής) Άνθρωποι πιασμένοι στα δίκτυα της Ιστορίας και μικρό απάνθισμα από το έργο του Σταύρου Χριστοδούλου. Τέλος ο συγγραφέας θα συζητησει με το κοινό.

Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Hotel National (Εκδόσεις Καλέντη, 2016), περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου, καθώς και στην αντίστοιχη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018), τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2020 και με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου. Το τρίτο του μυθιστόρημα, Τρεις σκάλες Ιστορία, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον Νοέμβριο του 2020. Διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε διάφορες συλλογές.

 

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022, Ώρα: 19:15-20:30

Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Κοραής – Θέατρο Χώρα, Λευκωσία

Δ ΔΙΑΛΕΞΗ 231840

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy