Σταύρος Μαλάς: O χειρότερος εχθρός του ΓεΣΥ είναι η ημιμάθεια στην διαχείριση του συστήματος υγείας

Η ένταση των τοποθετήσεων γύρω από το θέμα που αφορά τον διορισμό Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ θα έπρεπε να είναι για το δάσος και όχι για το δέντρο ανέφερε ο πρώην Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του Άστρα επισήμανε ότι αν κάποιος θέλει να κάνει κακό στο ΓΕΣΥ, μπορεί να το πράξει από τη θέση του ως πρόεδρος του ΠΙΣ, παρά ως συμμετέχων σε ένα διοικητικό συμβούλιο που λαμβάνει συλλογικές αποφάσεις.

Μάλιστα ο κ. Μαλάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια απολάμβαναν «τον μήνα του μέλιτος», λέγοντας ότι η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ αυτή την περίοδο είναι τα ιδιωτικά και όχι τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Όπως είπε, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια μέσα σε αυτή την «περίοδο μέλιτος» κοσκινίζουν τους ασθενείς, λέγοντας ότι τα δύσκολα περιστατικά τα επωμίζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Επίσης ο κ. Μαλάς είπε ότι ο χειρότερος εχθρός του ΓΕΣΥ είναι η ημιμάθεια στην διαχείριση του συστήματος υγείας και η άγνοια για τα υπό εκκόλαψη προβλήματα που προκύπτουν.

Ακόμα ανέφερε ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ έγινε στη βάση μεταβατικών ρυθμίσεων που θα λήξουν το 2022 και το 2024 θα υπάρξουν νέες συμφωνίες, λέγοντας ότι δεν άκουσε κάποιον να τοποθετείται για το πως θα διαμορφωθούν οι νέες συμφωνίες με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Διερωτήθηκε δε πως δημιουργούνται συνθήκες για να υπάρχουν αναγνωρισμένες κλινικές αναφοράς και όχι ένα σύστημα που περίπου ο κάθε γιατρός όπως είπε μετατρέπεται σε ντελάλη και βγαίνει και λέει ότι είναι καλύτερος.

Ο κ. Μαλάς τόνισε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να ανακτήσουν τον χαμένο τους ρόλο και να είναι η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy