Στέφανος Στεφάνου: Η κυβέρνηση έχει εθιστεί στο ψέμα

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Έντονες επικρίσεις εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι έχει «εθιστεί στο ψέμα».

Στην αρχή της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Στεφάνου προέτρεψε τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιο Δίπλαρο να είναι πιο ταπεινός. Υπενθύμισε ότι ο κ. Δίπλαρος είχε κατηγορήσει την οικογένεια Χριστόφια για αθέμιτο πλουτισμό, με το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι οι κατηγορίες αυτές ήταν ψευδείς και αναληθείς.

Για το Κυπριακό, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε σε όσους επικρίνουν το ΑΚΕΛ ότι δεν πείθει στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι στις εκθέσεις του ο ΓΓ του ΟΗΕ επαινεί την Τουρκία για την στάση της στο Κραν Μοντανά και επικρίνει τις δύο πλευρές ότι έχασαν ιστορική ευκαιρία στο Κυπριακό.

Αναφορικά με τις επικρίσεις κατά του ΑΚΕΛ ότι βλέπει τα πάντα μαύρα, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι “δεν βλέπουμε τα πάντα μαύρα”, προσθέτοντας ότι μπορεί να γίνει σύγκριση της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. «Εμείς δεν λέμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης φταίει για όλα, όπως λέγετε ακόμη εμείς ότι για όλα φταίει ο Χριστόφιας. Έτσι κάνατε εσείς πολιτική και όχι να βγείτε και από πάν τώρα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «εμείς λέμε την πραγματικότητα που είναι μαύρη για τους πολλούς. Δεν αρέσει όμως αυτό για τους κυβερνώντες. Ό,τι λέει η αντιπολίτευση είναι προπαγάνδα, ενώ ό,τι λέει η κυβέρνηση είναι η αλήθεια».

«Όμως οι κυβερνώντες έχουν αποδείξει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Έχετε εθιστεί στο ψέμα, είσαστε εθισμένοι στο ψέμα», υποστήριξε. Υπενθύμισε την επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη πριν τις προεδρικές του 2013 που τασσόταν στην ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Σε σχέση με τα θέματα διαφθοράς, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στις πληροφορίες για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Σαουδάραβα που μετέφερε και την οικογένεια του Προέδρου στις Σεϋχέλλες, σημειώνοντας ότι η έρευνα γίνεται για τα υπηρεσιακά ταξίδια και όχι για το ταξίδι στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο Ισραήλ ο Βενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι «ο Νετανιάχου μπροστά σας είναι ψιλικατζής».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.