Στέφανος Στεφάνου: «Ντροπή κ. Πρόεδρε!»

Σε ανάρτηση σχετικά με την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ, προχώρησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφάνου έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «για τα περί φωνασκούσας κυρίας:Ο κύριος Αναστασιάδης φεύγει όπως ήρθε. Με αμετροεπή σεξισμό. Με θράσος. Με αλαζονεία. Ντροπή κ.Πρόεδρε!».

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης έγραψε ότι «η αναφορά του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σε «μια κυρία που φωνασκούσε» για τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ είναι απαράδεκτη. Προσβλητική για τις γυναίκες. Απαξιωτική για τις συντεχνίες, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και το δικαίωμα έκφρασης και διεκδίκησης. Κρίμα».

Σωτηρούλα Χαραλάμπους: Ο ΠτΔ με στοχοποίησε μιλώντας με υποτιμητικό τρόπο

Μιλώντας στον Άστρα, η κα Χαραλάμπους επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για φωνασκούντες διαδηλωτές, ενώ στοχοποίησε και την ίδια μιλώντας με υποτιμητικό τρόπο.

Τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να αντιδράσουν, εφόσον ο υπουργός του κήρυξε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση, επέλεξε να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους, έκανε μαθήματα για την οικονομία, άκουσε φωνασκίες της αντιπολίτευσης και παρέλειψε να αναφερθεί στους εργοδότες.

ΠΕΟ: Άκρως προσβλητική και σεξιστική αναφορά

Η ΠΕΟ δεν ανάφερε ασχολίαστη την «πρωτοφανή και αήθη επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη -ο οποίος φαίνεται δεν μέτρησε σωστά την αγανάκτηση των εργαζομένων- κατά της ΠΕΟ και της ΓΓ Σωτηρούλας Χαραλάμπους».

«Από τις 12 συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην κινητοποίηση επέλεξε να επιτεθεί μόνο στην ΠΕΟ και από τους 12 ηγέτες Συντεχνιών επέλεξε να στοχοποιήσει την ΓΓ Σωτηρούλα Χαραλάμπους απαξιώνοντας την. Η αναφορά του σε «μια κυρία σήμερα που εφωνασκούσε» είναι άκρως προσβλητική και σεξιστική», τονίζει η ΠΕΟ.

Προσβλητική είναι και η απαξίωση του για τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα μέλη τους που ήταν εκεί και ήταν το ίδιο έντονοι με την τοποθέτηση της ΠΕΟ, αναφέρεται.

«Ο Πρόεδρος, με τη χθεσινή του συμπεριφορά έδειξε να μην καταλαβαίνει ή να μην θέλει να καταλάβει γιατί ο κόσμος αντέδρασε. Για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης άφησε στο απυρόβλητο την εργοδοτική πλευρά και προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους αποδίδοντας τους μάλιστα άλλα κίνητρα».

ΠΟΓΟ: Δεν μας προκαλεί έκπληξη

Τοποθέτηση για την προσβολή προς τη Σωτηρούλα Χαραλάμπους έκανε και το γυναικείο κίνημα ΠΟΓΟ.

«Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ δεν αποτελεί έκπληξη. Τόσο ο Δημοκρατικός Συναγερμός όσο και η δεκαετής διακυβέρνηση Αναστασιάδη μας έχουν συνηθίσει στα σεξιστικά σχόλια, τις χυδαιότητες, την υποτίμηση και την απαξίωση.

Πόσο δε μάλλον τώρα που Πρόεδρος και η κυβέρνηση του Συναγερμού στρέφονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, γυναικών και αντρών. Αυτές οι αντιλήψεις μας πεισμώνουν για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ανισότητες στην εργασία, στην κοινωνία, στη ζωή», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy