Στέφανος Στεφάνου: Οι συνταξιούχοι ασφυκτιούν και η κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά

Άμεσος τερματισμός του πέναλτι 12% στις συντάξεις

Άμεσο τερματισμό του πέναλτι 12% στις πρόωρες συντάξεις ως πρώτο βήμα ανακούφισης των συνταξιούχων ζήτησε εκ νέου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ. Ο Στέφανος Στεφάνου είχε χθες συνάντηση με συνταξιούχους στον συνοικισμό Δρομολαξιάς και στις δηλώσεις του, εγκάλεσε την κυβέρνηση για αναλγησία απέναντι στους ανθρώπους που υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος της παρούσας κρίσης ακρίβειας.

Η συζήτηση με τους συνταξιούχους, τόνισε, περιστρέφεται γύρω από έναν συνεχή αγώνα για κάλυψη των βασικών αναγκών και βασικό ζήτημα είναι το πέναλτι 12% για τις πρόωρες συντάξεις.  «Υπάρχει κόσμος που δεν επιλέγει να βγει σε πρόωρη σύνταξη αλλά είναι υποχρεωμένος να βγει με πρόωρη σύνταξη και τους τιμωρούμε και με το 12%, με αποτέλεσμα η ήδη χαμηλή σύνταξη να γίνεται ακόμα χαμηλότερη και σε τέτοιες εποχές, το θέμα αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα», υπογράμμισε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος για τερματισμό του πέναλτι. Έπειτα, όπως συμπλήρωσε, αφού επιλυθεί αυτό το θέμα αρχής, επιβάλλεται να γίνει συζήτηση για το συνταξιοδοτικό και το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για το πώς βελτιώνεται η ανταποδοτικότητα και η αποδοτικότητα του Ταμείου.

Ο κ. Στεφάνου έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και για την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ένεκα της ακρίβειας, καταγγέλλοντας εκ νέου ότι η κυβέρνηση αρνείται να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για μέτρα ανακούφισης. Και τούτο, όπως πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, η Βουλή πήρε μια σειρά από αποφάσεις και για μείωση του Φ.Π.Α. στον ηλεκτρισμό και για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση, όπως ανέφερε, αρνείται να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να υιοθετήσει αυτά τα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει απαραίτητη ανακούφιση από την ακρίβεια. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπενθύμισε επίσης τις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των εταιρειών ενέργειας για ενίσχυση της  κοινωνίας, πρωτοβουλία την οποία επίσης η κυβέρνηση παρακολουθεί παθητικά, όπως είπε.

Το πιο σημαντικό μέσα σε αυτή την κατάσταση είναι να υπάρχει ευαισθησία για τα προβλήματα του κόσμου. Αυτή η κυβέρνηση, δέκα χρόνια στην εξουσία έχει πείσει ότι τέτοια ευαισθησία δεν έχει αλλά τουναντίον φροντίζει συνεχώς για τους λίγους και προνομιούχους και αφήνει στο περιθώριο τους πολλούς που έχουν ανάγκη την κρατική στήριξη, σχολίασε. Κατέστησε, τέλος, σαφές, ότι δεν μπορεί να αναμένεται από τη σημερινή κυβέρνηση να κάνει κάτι. «Το πιο σημαντικό είναι οι πολίτες να κάνουν κάτι, να ψηφίσουν σωστά στις προεδρικές εκλογές για να αλλάξουμε αυτή την κυβέρνηση και να βάλουμε στο πηδάλιο του τόπου έναν άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές που θα βοηθήσουν την κοινωνία και αυτός είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης», κατέληξε.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.