Στεφάνου: Αποφασιστικότητα για στήριξη προσπαθειών επανασύστασης συνεργατικού πιστωτικού τομέα


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Θέληση και αποφασιστικότητα για στήριξη των προσπαθειών για επανασύσταση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση για τη Συνεργατική Έπαυλη «Ονίσια», την πρώτη κολεκτίβα που ιδρύθηκε στην Κύπρο, με την ευκαιρία των 75 χρόνων από την ίδρυσή της, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως τα τελευταία εννιά χρόνια σπουδαίες κατακτήσεις του κυπριακού λαού δέχτηκαν τεράστια επίθεση από τη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού.

Είπε πως “μια από τις μεγαλύτερες απώλειες αυτής της επίθεσης – αν όχι η μεγαλύτερη – ήταν το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, το οποίο μεθόδευσε η Κυβέρνηση του Συναγερμού για να εξυπηρετήσει το τραπεζικό και εν γένει το μεγάλο κεφάλαιο”.

Ο κ. Στεφάνου εξέφρασε θέληση και αποφασιστικότητα “να βγούμε ξανά μπροστά και με συγκεκριμένη δράση και προτάσεις να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας. Να στηρίξουμε τις προσπάθειες για επανασύσταση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα, ο οποίος είναι απαραίτητος για να βρουν αποκούμπι και στήριξη οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, τα οποία σήμερα ασφυκτιούν κάτω από την τεράστια πίεση που τους βάζουν οι τράπεζες”, είπε.

Επεσήμανε πως “σίγουρα το εγχείρημα της επανασύστασης του Συνεργατισμού δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα όταν απέναντι μας έχουμε μια Κυβέρνηση που είναι εχθρική σ’ αυτή την προοπτική”.

“Τίποτε όμως για εμάς δεν υπήρξε ποτέ εύκολο. Το ζήτημα είναι να μπαίνουμε αποφασιστικά μπροστά, να δουλεύουμε μεθοδικά, με σχεδιασμό κι ενωμένοι, να αναζητούμε συμμάχους και συνεργάτες στην κοινωνία και στο πολιτικό πεδίο για να ενισχύουμε την προοπτική επίτευξης των στόχων μας”, ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως “η Αριστερά βλέπει πάντα μπροστά και δεν διστάζει να βγει έξω από το κουτί που το σύστημα και η κυρίαρχη αντίληψη διαμορφώνουν”.

“Αυτό ιστορικά έκανε η Αριστερά κι αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Και, σας διαβεβαιώ, αυτό θα συνεχίσει να κάνει, ασφαλώς με διαλεκτικό τρόπο, μετρώντας πάντοτε τις δοσμένες συνθήκες, τα ισοζύγια δυνάμεων και το επίπεδο της κοινωνικής συνείδησης με στόχο την εξυπηρέτηση και τη στήριξη των ανθρώπων της εργασίας –χειρωνακτικής και πνευματικής– της κοινωνίας και της χώρας”, ανέφερε.

Σημείωσε πως “θα συνεχίσουμε να είμαστε το αποκούμπι και ο υπερασπιστής των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε να αποτελούμε αποτελεσματικό παράγοντα προόδου και προκοπής για την κοινωνία και τη χώρα μας”.

“Είναι αυτή η πολιτική φιλοσοφία που ανέδειξε το ΑΚΕΛ σε μπροστάρη στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Είναι έτσι που έβαλε την ανεξίτηλη σφραγίδα του στις μεγάλες κατακτήσεις της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι έτσι που το ΑΚΕΛ απευθύνθηκε στην κοινωνία και αγκαλιάστηκε από τους εργαζόμενους και τους απλούς ανθρώπους, έγινε κόμμα μαζικό και σεβαστό, με κύρος και σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, τον οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει”, επεσήμανε ο κ. Στεφάνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.