Στεφάνου από CYENS: Να ανοίξουμε δρόμους στην έρευνα και στην καινοτομία

  • Να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας, στην οικονομία και στην κοινωνία

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου επισκέφθηκε σήμερα κατόπιν πρόσκλησης του Δήμαρχου Λευκωσίας, το Κέντρο Αριστείας CYENS.

DSC01960

Σε δηλώσεις του με το πέρας της επίσκεψης ο Στ. Στεφάνου δήλωσε ότι «τα Κέντρα Αριστείας δείχνουν τον δρόμο για το πώς να πορευτούμε για να ανοίξουμε δρόμους στην έρευνα και στην καινοτομία. Στην Κύπρο υπάρχουν και μυαλά και ταλέντα. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχει το επιστημονικό δυναμικό. Υπάρχουν πάρα πολλοί Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Επενδύοντας στην έρευνα και στην καινοτομία μπορούμε ν’ ανοίξουμε προοπτικές για την χώρα μας, την οικονομία και την κοινωνία. Δημιουργούμε και γνώση αλλά βοηθούμε και την οικονομία και την κοινωνία, αν βέβαια καταφέρνουμε τα αποτελέσματα στην έρευνα και την καινοτομία να τα μεταφέρουμε στην οικονομία και την κοινωνία. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες από το κράτος και συνολικότερα την Πολιτεία».

DSC01969

Ο Στ. Στεφάνου υπέδειξε ότι «η ιδιομορφία που υπάρχει στο CYENS είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πράσινη γραμμή και αξιοποιεί και Τουρκοκύπριους. Διαδραματίζει και ένα ρόλο δικοινοτικής συνεργασίας που επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η συνεργασία εδώ, δείχνει και το τι μπορεί να δημιουργήσουμε στην Κύπρο αν καταφέρουμε να λύσουμε το Κυπριακό και να επανενώσουμε τον τόπο και τον λαό, θα δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες προοπτικές για την χώρα μας, τον λαό μας και ειδικά για τους νέους που χρειάζεται να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες γι’ αυτούς».

DSC01963 DSC01960 DSC01936 DSC01913 976A0189e DSC01880 DSC01886 DSC01892 DSC01899 1 976A0038e 976A0011e 5

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy