Στεφάνου: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρόσωπο αλλά με το θεσμό του Γεν. Ελεγκτή

Στέφανος: Δεν υπάρχει θέμα με τον πρόσωπο αλλά με το θεσμό

Δεν υπάρχει θέμα με το πρόσωπο του Γενικού Ελεγκτή η πρόταση του ΑΚΕΛ για αλλαγή στο θεσμό, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον Άστρα ανέφερε ότι από χθες γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η πρόταση του ΑΚΕΛ για τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή ως προσπάθεια φαγώματος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Διαβάστε επίσης: Βλέπει Οδυσσέα σήμερα ο Άντρος με «Ελεγκτικό Συνέδριο» στην ατζέντα

Εκείνο που επιδιώκει το ΑΚΕΛ με την εισήγηση του για την κατάργηση της θέσης και την αντικατάσταση του με Τριμελές Ελεγκτικό Συμβούλιο, είναι μια βελτιωτική πρόταση που αφορά την περαιτέρω αποτελεσματικότητα των ανεξάρτητων θεσμών η οποία θα επιτρέπει και τον έλεγχο των ανεξάρτητων θεσμών.

Ο κ. Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί ενοχλήθηκε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αφού η αναφορά δεν αφορούσε τον ίδιο προσωπικά. Σημείωσε επίσης ότι το ΑΚΕΛ βρισκόταν και βρίσκεται σε διάλογο με τον Γενικό Ελεγκτή.

Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ είχε πρωτοστατήσει στον έλεγχο του Γραφείου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας των οικονομικών των κομμάτων και ότι το ΑΚΕΛ είναι από τα πρώτα που κάθε χρόνο καταθέτει έγκαιρα τα στοιχεία που αφορούν τα οικονομικά του.

Υπενθύμισε επίσης ότι το ΑΚΕΛ υπερασπίστηκε τον Γενικό Ελεγκτή από τις επιθέσεις που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση κι άλλους.

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Κούσιος: Η Κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα

Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα της κατάργησης της θέσης του Γενικού Ελεγκτή και της αντικατάστασης της θέσης με Ελεγκτικό τριμελές Συνέδριο, δήλωσε στον Άστρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση είπε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είπε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ότι θα μελετηθεί το θέμα.

Ο κ. Κούσιος εξέφρασε τον σεβασμό της κυβέρνησης προς το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και επισήμανε ότι ο ρόλος του είναι διακριτός και καθορίζεται από το Σύνταγμα.

Σημείωσε παράλληλα ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει υπερβεί σε κάποιες περιπτώσεις τις συνταγματικές αρμοδιότητες του.

Πηγή: Άστρα/Διάλογος