Με δήλωσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνει για το μεγάλο θέμα των εκποιήσεων και την νομοθεσία που ψήφισαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Στέφανου Στεφάνου:

ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, μαζί με την κυβέρνηση άφησαν ανοχύρωτους τους πολίτες στην αυθαιρεσία των τραπεζών

Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στο success story της,

την ώρα που κάποιοι λίγοι και προνομιούχοι θησαυρίζουν με τα χρυσά διαβατήρια και το εμπόριο ιθαγενειών,

την ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται διεθνώς με την πολιτική των χρυσών διαβατηρίων,

την ώρα που δημιουργούνται ξανά φούσκες με τους πανάκριβους πύργους που κτίζονται χωρίς περιβαλλοντική και οικονομική μελέτη βιωσιμότητας,

πολλοί συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν την κύρια κατοικία τους ή τη μικρή επαγγελματική τους στέγη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας από το δεύτερο εξάμηνο του 2016  μέχρι και το τέλος του 2018 στάλθηκαν από τις τράπεζες επιστολές εκποίησης για σχεδόν οκτώ χιλιάδες ακίνητα, αρκετά εκ των οποίων είναι κύρια κατοικία ή μικρή επαγγελματική στέγη.

Εξαιτίας της νομοθεσίας που ψήφισαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ έχει εκτραχυνθεί η επιθετικότητα των τραπεζών και οι συνεπείς δανειολήπτες έχουν μείνει παντελώς ανοχύρωτοι και εκτεθειμένοι στην αυθαιρεσία τους.

Η κατάσταση με τις εκποιήσεις αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη αφού επίκειται η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που επίσης ψηφίστηκαν από το δίδυμο ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ.

Οι εξελίξεις με τις εκποιήσεις και η απώλεια της κύριας κατοικίας αποκαλύπτουν ότι όλα όσα υπόσχονταν στους δανειολήπτες και στους εγγυητές η κυβέρνηση και τα δεκανίκια της στη Βουλή, ήταν ένα ακόμα από τα μύρια όσα ψέματα έχουν πει στον κυπριακό λαό.