Το πακέτο με τα 10 νομοθετήματα για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού που πέρασε το απόγευμα με συνοπτικές διαδικασίες από την Ολομέλεια της Βουλής, εμπλουτίστηκε και με τις θέσεις του ΑΚΕΛ ούτως ώστε να καλυφθεί περισσότερος κόσμος και να υπάρξουν μέτρα για ελάφρυνση των νοικοκυριών και προστασία των πολιτών και καταναλωτών τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι θα έπρεπε να έρθουν και άλλα νομοσχέδια από την κυβέρνηση για μεγαλύτερη προστασία των εργαζομένων, των νοικοκυριών, των αυτοεργοδοτούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι είναι αίτημα του ΑΚΕΛ να μην υπάρξουν απολύσεις, να μη θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της κρίσης και να χρησιμοποιηθεί ο κορωνοϊός ως άλλοθι από το μεγάλο κεφάλαιο για να αρχίσουν να αφαιρούν δικαιώματα και κεκτημένα από τους εργαζόμενους.

Για το πάγωμα των δανείων, είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της επιτροπής οικονομικών της Βουλής έγινε μεγάλη συζήτηση και υπήρξαν διαφωνίες. Πρόσθεσε ότι απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι το πάγωμα των δανείων να μην είναι εις βάρος των δανειοληπτών ούτε και να μείνουν οι δανειολήπτες απροστάτευτοι στην αυθαιρεσία και επιθετικότητα των τραπεζών. Επίσης διευκρίνισε ότι θα δοθούν κρατικές εγγυήσεις ύψους μέχρι 2 δις ευρώ για να δανειοδοτούν οι τράπεζες προς την οικονομία δηλαδή να διοχετεύσουν και να δώσουν δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να διατηρηθούν οι εργατικές θέσεις και η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.