Στεφάνου: Φτάνουμε στο δια ταύτα με το ΔΗΚΟ – Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα

Στο τέλος θα διαφανεί το τι θα προκύψει με το ΔΗΚΟ, ανέφερε ο ΓΓ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάφο και ερωτηθείς για τις προεδρικές εκλογές. Όπως είπε “έχουν συζητήσει αρκετά με το ΔΗΚΟ και σιγά σιγά φτάνουν στο δια ταύτα” .

“Θα επιδιώξουμε την συνέχιση των επαφών και με τα άλλα κόμματα και νομίζω ότι είμαστε κοντά στις αποφάσεις ανάλογα με αυτές τις εξελίξεις”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν το ΑΚΕΛ να απομακρύνεται από το ΔΗΚΟ, ο κ. Στεφάνου είπε πως το τι θα προκύψει θα διαφανεί στο τέλος, αναφέροντας πως αυτή την ώρα “όλα είναι ανοικτά, από την ώρα που ξεκινούσαμε αυτόν τον διάλογο ξέραμε ότι δυο τινά μπορούν να συμβούν”. Είτε, όπως είπε, “να πετύχουμε την προσπάθεια για να έχουμε συνεργασία, ή τελικά να μην μας βγει αυτή η προσπάθεια.


Eπεσήμανε πως και για τα δύο ενδεχόμενα το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο και έχει τις απαντήσεις τους.

Επιπρόσθετα ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως δεν θα βιαστούν να μιλήσουν, λέγοντας πως ακολούθησαν μια τέτοια πρακτική διότι, όπως εξήγησε, όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι και την ίδια ώρα συνεχώς σχολιάζεις την σεναριολογία «τελικά δεν βοηθάς ούτε τον εαυτό σου, ούτε και την προσπάθεια που καταβάλλεις».

Είναι για αυτό που είπαμε στον κόσμο ότι “όταν θα έχουμε τις εξελίξεις, θα τις σχολιάσουμε, θα τοποθετηθούμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας και ασφαλώς θα ενημερώσουμε την κοινωνία” αφού πρώτα κάνουμε τις διαδικασίες εντός του κόμματος “γιατί με τους πρώτους που θα διαβουλευτούμε είναι με την βάση του κόμματος”.


Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως το θέμα των εκλογών αποτελεί θέμα επικαιρότητας. Ξεκινήσαμε, συνέχισε, σε αυτές τις εκλογές πολύ πιο νωρίς την προεδρολογία από ό,τι σε προηγούμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που όπως είπε δεν έγινε με δική τους υπαιτιότητα.

Αυτό ανέφερε “ξεκίνησε από εξ υπαιτιότητας του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού που νωρίς νωρίς εξήγγειλε την υποψηφότητά του- δικαίωμα του, το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες-  εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Συναγερμός. Για αυτό και η προεδρολογία ξεκίνησε νωρίς”.

O ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε πως προχωρούν τα θέματα των προεδρικών εκλογών με βάση το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους που έχουν θέσει “μέσα από συζήτηση με τα κόμματα εκείνα, τα οποία συμμερίζονται την ίδια θέση που και εμείς έχουμε, ότι δηλαδή, η Κύπρος χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται να τερματιστεί η συναγερμική διακυβέρνηση και να έχουμε έναν πρόεδρο με ένα προοδευτικό πρόγραμμα και μια προοδευτική κυβέρνηση”. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται διάλογος και επαφή με αυτά τα κόμματα.


Αναφερόμενος σε πολιτική συγκέντρωση στην Πάφο στην οποία ήταν ομιλητής, ο κ. Στεφάνου δήλωσε “πραγματοποιείται αυτή η πολιτική συγκέντρωση για να μιλήσουμε με τον κόσμο για αυτά που συμβαίνουν και δυστυχώς συμβαίνουν πολλά και αρνητικά”.

Στα θέματα που θα αναφερθεί πρόσθεσε είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία που με πολλούς τρόπους, άμεσους και έμμεσους, επηρεάζει και την Κύπρο αλλά και την Πάφο, μια επαρχία που αναπτύσει επιχειρηματική δραστηριότητα και που έχει επηρεαστεί αρνητικά σε πάρα πολλά επίπεδα εξαιτίας της κατάστασης της Ουκρανίας και το θέμα των εκλογών, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.