Στεφάνου για ακρίβεια: Πίεση στην κυβέρνηση με τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου – «Δεν υπάρχει πολιτική βούληση»


Με τις εκδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου σε όλες τις επαρχίες, το ΑΚΕΛ θέλει να κινητοποιήσει την κοινωνία ώστε να βάλει πίεση στην κυβέρνηση για να λάβει αποτελεσματικά μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών και των νοικοκυριών από την ακρίβεια τόνισε σήμερα ο Στέφανος Στεφάνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι υπάρχουν τρόποι, ωστόσο αυτό που δεν υπάρχει είναι πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, τόνισε ο κ. Στεφάνου, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατανοεί ή να αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακρίβεια και φαίνεται ότι ζει σε διαφορετικό κόσμο αφού όπως είπε, ο πολίτης τη νιώθει σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια και την τιμή των καυσίμων.

Σημείωσε ότι κατά ένα μέρος η ακρίβεια οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η αύξηση των τιμών σε βασικές πρώτες ύλες και τα καύσιμα, ωστόσο, τόνισε, από την άλλη, υπάρχει και ευθύνη της κυβέρνησης για το αυξημένο κόστος, ειδικά στα καύσιμα και τον ηλεκτρισμό.

Ο κ. Στεφάνου επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτε, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που υπάρχει διεθνώς, σημειώνοντας την αποτυχία έλευσης Φυσικού Αερίου για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, κάτι που όπως είπε, έχει κόστος 120 εκατομμύρια το χρόνο σε ρύπους, που μετακυλίεται στους λογαριασμούς.

Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ προέβη σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες ωστόσο συνάντησαν την άρνηση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.