Στεφάνου για Έκθεση ΓΓ ΟΗΕ: Αποτελούν την αποτυχία, ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης

Οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν έκφραση της αποτυχίας, ανικανότητας και έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να διαχειριστεί το κυπριακό τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ υπέδειξε ότι για δεύτερη φορά ο Αντόνιο Γκουτέρες, δεν αναφέρεται στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών από το σημείο που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα και δεν αναφέρει αυτή τη φορά ως μορφή λύσης τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού και ο Νίκος Αναστασιάδη με τις παλινωδίες και τις λανθασμένες αποφάσεις στο κυπριακό έχουν καταστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά αναξιόπιστη και απλά δεν πείθει δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Σε ότι αφορά τις προεδρικές ο Στέφανος Στεφάνου υπέδειξε ότι το ΑΚΕΛ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για αλλαγή το 2023. Επεσήμανε ότι το κόμμα του δεν έχει καθυστερήσει στη λήψη αποφάσεων αλλά προχωρεί στη βάση σχεδιασμού και οι αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Άνοιξη.

Δεν ήταν έκπληξη η ψήφιση της αναπομπής

Δεν ήταν έκπληξη η απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να καταψηφίσει την προεδρική αναπομπή δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ. Ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι όποτε υπάρχουν εκλογές ο ΔΗΣΥ μεταλλάσσεται και μεταμφιέζεται.

Η ουσία, τόνισε ο κ. Στεφάνου είναι κατά πόσον η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ θα εφαρμόσει αυτό που η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων έχει ψηφίσει για μείωση του ΦΠΑ και συστήνεται και από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, ως απαραίτητο εργαλείο για αντιμετώπιση της ακρίβειας στο ρεύμα.

Υπέδειξε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε ενώπιον της εννέα χρόνια για να φέρει Φυσικό Αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και να προχωρήσει τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα κάτι που δεν έπραξε και ως εκ τούτου είπε, ο απλός πολίτης πληρώνει τα τέλη των ρύπων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.