Στεφάνου: H κυβέρνηση διαβουλεύεται μόνο με τις εργοδοτικές οργανώσειςΗ δογματική και εμμονική επιμονή της κυβέρνησης στις κρατικές εγγυήσεις μέσω τραπεζών προκάλεσε τη μεγάλη καθυστέρηση τονίζει το ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου επισήμανε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι αντί η κυβέρνηση να μπει σε διάλογο με τα κόμματα, το μόνο που προσπάθησε ήταν να πείσει κάποια κόμματα μέσα από το δούναι και λαβείν για να περάσει το νομοσχέδιο για τις εγγυήσεις.

Όταν απέτυχε αυτός ο σχεδιασμός, αποφάσισαν οι κυβερνώντες να τα φορτώσουν στην Βουλή αλλά τόνισε ότι η ευθύνη είναι δική τους.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, λέγοντας ότι όποια διαφορετική άποψη έχουν τα κόμματα αυτό είναι πολιτική αντιπαράθεση. Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση διαβουλεύεται μόνο με τις εργοδοτικές οργανώσεις που τις κάνουν πισκαλάκια για το ότι αποφασίζει και διερωτήθηκε αν αυτό είναι η έννοια της δημοκρατίας.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι τo ΑΚΕΛ θα μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση. Επανέλαβε ότι αυτοί που έχουν άμεσα ανάγκη για στήριξη είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ για τα ενοίκια, είπε ότι έγινε ένα μικρό και δειλό βήμα από την κυβέρνηση.

Επίσης ανέφερε ότι από τον καιρό που ανέλαβε η κυβέρνηση το ποσοστό υλοποίησης του αναπτυξιακού προϋπολογισμού του κράτους είναι στα χαμηλότερα επίπεδα που ήταν ποτέ από το 1974 και εντεύθεν.