Στεφάνου: Η ανάγκη για να υπάρξει αλλαγή πορείας στον τόπο φωνάζει από παντού

Στ. Στεφάνου: Η Δεξιά χρησιμοποιεί ως εφεδρεία το φασισμό και νεοφασισμό για να ανατροφοδοτεί τις πολιτικές της και να διατηρεί την εξουσία της…

 

«Η ανάγκη για να υπάρξει αλλαγή πορείας στον τόπο φωνάζει από παντού, ο κατήφορος πρέπει να τερματιστεί, η μιζέρια και η απαισιοδοξία πρέπει να τελειώσουν και τα αδιέξοδα να δώσουν τη θέση τους στην προοπτική και στην αισιοδοξία», διακήρυξε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στην εκδήλωσης προς τιμήν της 16ης Ιουνίου 1943 που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεμεσό, στην παρουσία και του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Υποδεικνύοντας ότι το αύριο της πατρίδας μας μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με την προοδευτική αλλαγή, ο Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί με την εκλογή στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας του Ανδρέα Μαυρογιάννη, που «έχει τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την ευαισθησία και την εντιμότητα, που διαθέτει τις σχέσεις και το κύρος στο διεθνές πεδίο για να ηγηθεί της προσπάθειας να βγάλουμε την Κύπρο από τα αδιέξοδα και να τη βάλουμε ξανά στο δρόμο της μόνιμης ειρήνης, της προόδου και της προκοπής».


Επισημαίνοντας ότι η επέτειος της απόφασης της 16ης Ιουνίου 1943, με την οποία το ΑΚΕΛ κάλεσε τα μέλη του να στρατευτούν εθελοντικά στον μεγάλο πόλεμο ενάντια στο χιτλεροφασισμό, υπενθυμίζει και αναδεικνύει την επίκαιρη ιστορική αλήθεια ότι ο φασισμός δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στη δημοκρατία, την αντιμάχεται και την καταστρέφει, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι η επάνοδος του φασισμού και του νεοφασισμού στο ιστορικό προσκήνιο διευκολύνεται από το γεγονός ότι η Δεξιά τον χρησιμοποιεί ως εφεδρεία για να ανατροφοδοτεί τις πολιτικές της και να διατηρεί την εξουσία της.

«Οι δικοί μας κυβερνώντες συχνά ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς, δανείζονται τη ρητορική της και συχνά χρησιμοποιούν τις ψήφους της για να βρίσκονται στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «εμείς συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι στην ακροδεξιά υπερασπιζόμενοι τον άνθρωπο, τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και τα δικαιώματά του». Τόνισε, δε, ότι το διακύβευμα παραμένει και σήμερα το ίδιο, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του τόπου και την πρόοδο του λαού.

«Η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με πολλά και σοβαρά αδιέξοδα που προκλήθηκαν από τη δεκαετή διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και τις πολιτικές που εφαρμόζουν», ανέφερε εμφαντικά ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολιτικές που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, τα κατεστημένα και το πρόσκαιρο κέρδος, οι οποίες αντί να εξασφαλίζουν και να επενδύουν στο μέλλον, το υποθηκεύουν.


Είναι έτσι που οι κοινωνικές ανισότητες μεγεθύνονται και δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας παραμένουν εκτεθειμένοι και δυστυχούν κάτω από το βάρος της καλπάζουσας ακρίβειας, που η χώρα μας εξευτελίζεται διεθνώς από την απογείωση της διαφθοράς, που το περιβάλλον υποβαθμίζεται στο βωμό των μεγάλων συμφερόντων», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «την εικόνα της καταθλιπτικής και επικίνδυνης κατάστασης συμπληρώνει το παρατεταμένο αδιέξοδο στο Κυπριακό, που μας έχει φέρει ένα βήμα πριν την οριστική διχοτόμηση».

Χρήστος Χαραλάμπους

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.