Στεφάνου: Η κυβέρνηση είχε προβεί σε εξαγγελίες για στεγαστική πολιτική – Πρώτη φορά έχουμε πρόβλημα αστέγων

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Αναφορικά με την έκθεση του Υπουργείου Εργασιας για την αύξηση στα ενοίκια, αλλά και για τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών στη Βουλή για το νόμο περί Εφημερειακού Κλήρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η δήλωση

Σύμφωνα με έκθεση που ετοιμάστηκε για το Υπουργείο Εργασίας αποδεικνύεται ότι υπάρχει αύξηση στα ενοίκια μέχρι και 70% σε ακίνητα σε μη προνομιούχες περιοχές και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις λεγόμενες προνομιούχες περιοχές. Η αύξηση στα ενοίκια και γενικότερα η αύξηση στις τιμές των ακινήτων, μαζί με την καθήλωση των μισθών και την ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για την στέγη έχουν καταστήσει άπιαστο όνειρο την απόκτηση στέγης από τις μικρομεσαίες οικογένειες και ειδικά από τα νεαρά ζευγάρια.

Μερικές μέρες πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση προέβη σε κάποιες εξαγγελίες για τη στεγαστική πολιτική. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι εξαγγελίες έχουν μετουσιωθεί σε πολιτική ή αν υπάρχει πολιτική. Ελπίζουμε και σε αυτό το θέμα να μην επαναληφθεί η γνωστή τακτική της κυβέρνησης ότι πριν από τις εκλογές κάνουν εξαγγελίες και μετά τις εκλογές τις ξεχνούν. Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση να διαμορφώσει πολιτική για την στέγη γιατί τα προβλήματα σχετικά με τη στέγη είναι πολλά. Σημειώνουμε ότι για πρώτη φορά στην Κύπρο έχουμε το πρόβλημα αστέγων.

“Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να στέλνει νομοσχέδια και να απουσιάζει από την συνέδρια”

Η Κυβέρνηση έστειλε το νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο. Η Βουλή δεν έχει μπροστά της την συμφωνία που έγινε το 1971, δεν ήρθε κανένας από το Υπουργείο Οικονομικών για να δώσει απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουμε εγείρει.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί να συζητηθεί το θέμα αν δεν έρθουν απαντήσεις από μέρους της κυβέρνησης σε σχέση με αυτή τη συμφωνία. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να στέλνει νομοσχέδια και να απουσιάζει από την συνέδρια που συζητείται το θέμα. Επαναλαμβάνω, το ΑΚΕΛ δεν δέχεται να εγκρίνει ή να συζητά νομοσχέδια χωρίς να έχει μπροστά του όλη την πληροφόρηση και δυστυχώς σήμερα δεν την είχαμε. Θα αναμένουμε τις απαντήσεις από μέρους της κυβέρνησης για αυτή την συμφωνία και ακολούθως θα τοποθετηθούμε.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.