Στεφάνου: «Η μάχη κατά της πανδημίας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με λογικά και αποτελεσματικά μέτρα»

«Η μάχη κατά της πανδημίας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με λογικά και αποτελεσματικά μέτρα, με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας και στις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και με προγραμματισμό και οργάνωση από μέρους του κράτους και της κυβέρνησης»

Αυτά υπογραμμίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάφνου, αναφορικά με την επόμενη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, φάση η οποία ξεκίνησε σήμερα Μαρτίου.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει να λειτουργήσει με ισορροπία και μέτρο, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η προσπάθεια και να εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας.

«Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που η κυβέρνηση δεν εισακούει τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας και καταφεύγει σε πολιτικές αποφάσεις» επισημαίνει το ΑΚΕΛ διά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Στεφάνου τοποθετείται και για την αντισυνταγματική καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερίσχυσης των πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης σε βάρος των επιστημονικών υποδείξεων και των συνταγματικών επιταγών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημείωσε και για την απόφαση της κυβέρνησης για εβδομαδιαία rapid test στους μαθητές, σημειώνοντας:

«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχει η σωστή οργάνωση και προετοιμασία των υπηρεσιών ώστε απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα να μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.