Στεφάνου: Η συζήτηση για τα διαβατήρια θα λήξει όταν καθαρίσει το όνομα της πατρίδας μας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τοποθετείται με σημερινές του δηλώσεις για τη συζήτηση γύρω από τη βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων», την οποία έστησε όπως σημειώνει ο κ. Στεφάνου, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, συζήτηση την οποία θέλει να σταματήσει το Προεδρικό και η Πινδάρου, επειδή δεν τους βολεύει.

Αναλυτικά όσα σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ:

Θα λήξει μόνο όταν τερματιστούν οι πρακτικές της κυβέρνησης που διασύρουν τη χώρα, όταν καθαρίσει το όνομα της πατρίδας μας, όταν πείσει εντός και εκτός Κύπρου ότι μπήκε τέλος στο φαγοπότι απληστίας, αδιαφάνειας και κατάχρησης.

Τι θα πουν άραγε οι κυβερνώντες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μελετά να κινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος της Κύπρου; Ότι κήρυξαν μόνοι τους τη λήξη της συζήτησης και δεν θα απαντούν; Ότι την Κομισιόν την έβαλε πάνω το ΑΚΕΛ;


Τι θα απαντούν στους διεθνείς οργανισμούς, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στα διεθνή μέσα αλλά και στους ίδιους τους πολίτες της Κύπρου; Ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, γιατί έλεγξαν τις διάφορες υποθέσεις και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Εσωτερικών; Ότι κατά λάθος πολλαπλασιάστηκαν οι πολιτογραφήσεις και ξεχαρβαλώθηκαν τα κριτήρια; Ότι κατά λάθος πήραν διαβατήριο ο καταζητούμενος ανά το παγκόσμιο Μαλαισιανός μεγαλοαπατεώνας Τζο Λο, οι Καμποτζιανοί εκπρόσωποι ενός διεφθαρμένου καθεστώτος και ο Σαουδάραβας φίλος του Προέδρου;

Το Πρόγραμμα πολιτογραφήσεων δεν υποσκάπτεται από την απαίτηση της κοινωνίας να αντιμετωπιστεί η διαφθορά. Υποσκάπτεται από την απληστία και την αδιαφάνεια, που προκάλεσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού με το ξεχείλωμα του Προγράμματος και την κατάχρησή του.

Δεν είναι ούτε η αποκάλυψη ούτε η συζήτηση της διαφθοράς που πλήττει τον τόπο και την οικονομία. Είναι η ίδια η διαφθορά. Είναι η διαφθορά -που γιγαντώθηκε επί ημερών της παρούσας κυβέρνησης- που πλήττει την οικονομία και απωθεί σοβαρούς επενδυτές να επενδύσουν στην Κύπρο. Είναι η διαφθορά που υπονομεύει τους θεσμούς, τη δημοκρατία, την ισονομία. Είναι η διαφθορά που έγινε συνώνυμο με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.