Στεφάνου: Κάθε μέρα αποκαλύπτεται νέο απόστημα διαφθοράς από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού

«Κάθε μέρα αποκαλύπτεται νέο απόστημα διαφθοράς γύρω από τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αναλυτικά: 

Κάθε μέρα αποκαλύπτεται ένα νέο απόστημα διαφθοράς, αδιαφάνειας και κατάχρησης γύρω από το σκάνδαλο με τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων που στήθηκε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Το προκαταρτικό πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή και όσα δημοσιεύονται για την έρευνα της τριμελούς επιτροπής υπό την κα Καλογήρου αποκαλύπτουν το μέγεθος και το βάθος του σκανδάλου. Πολιτογραφήσεις εκτός νομικού πλαισίου, επενδύσεις στα χαρτιά, φούσκωμα τιμών ακινήτων, μειωμένη φορολογία για επενδυτές, έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας και πολλά άλλα έρχονται στην επιφάνεια. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται ότι τα αρμόδια Υπουργεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη έκαναν επί χρόνια τους τροχονόμους σε αυτό το φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ. Αναμένουμε ασφαλώς, τα τελικά πορίσματα των ερευνών αυτών. Όμως, αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, όπως ισχυρίζονται, κανονικά θα έπρεπε να διευκολύνουν την Ελεγκτική Υπηρεσία στις έρευνές της και όχι να της απαγορεύουν την πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Προεδρικό και Πινδάρου οφείλουν να πάψουν να κρύβονται για το θέμα των 350 αιτήσεων πολιτογραφήσεων που υποβλήθηκαν από μεγάλα γραφεία με τα οποία συνδέεται ο ίδιος ο Πρόεδρος, τρία εν ενεργεία μέλη της κυβέρνησης και δύο τέως υπουργοί. Κανένας τους δεν συναισθάνεται την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος; Νομίζουν ότι με τη σιωπή και τη συγκάλυψη θα καθαρίσουν;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού παρέλαβε ένα επενδυτικό πρόγραμμα και το μετέτρεψε σε παζάρι ξεπουλήματος της κυπριακής υπηκοότητας, ξεχαρβαλώνοντας τα κριτήρια και μοιράζοντας διαβατήρια σε απατεώνες από όλη την οικουμένη. Είναι για αυτό που πρέπει να λογοδοτήσουν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.