Απάντηση εξέδωσε εκ μέρους το ΑΚΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου στις δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή.

Αυτούσια η δήλωση:

Κοίτα ποιοι μιλούν για διεκδικητική πολιτική στην ΕΕ. Οι κυβερνώντες!

  • Αυτοί που διαφήμιζαν ότι έχουν φίλους στην Ευρώπη και ύστερα κλαψούριζαν ότι τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.
  • Αυτοί, που ψηφίζουν όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προκάλεσαν και ενισχύουν τα μεγάλα δημοκρατικά και κοινωνικά ελλείμματα στην Ευρώπη.
  • Αυτοί, των οποίων αδελφά τους κόμματα στο ΕΛΚ συγκατοικούν σε κυβερνήσεις με την Ακροδεξιά.
  • Αυτοί, που για την ανυπαρξία τους στην ευρωκοινοβούλιο ανεξάρτητοι φορείς τους έχουν κατατάξει στην κατηγορία των «δεινοσαύρων».

Σήμερα μάλιστα καταλαβαίνουμε καλύτερα το λόγο που βρίσκονται σ’ αυτή την κατηγορία: δια στόματος Νίκου Νουρή διαστρεβλώνουν συνειδητά τα λόγια του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτη και λένε ψέματα. Γιατί ουδέποτε ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το ΑΚΕΛ θα απέχει από τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του Συναγερμού.
Είπε απλώς ότι η Αριστερά διαφωνεί με τη διαδικασία του «κορυφαίου υποψήφιου», όπως διαφωνούν και πολλοί άλλοι μ’ αυτή τη διαδικασία, μεταξύ των οποίων κι ο Μακρόν. Προφανώς, ο ΔΗΣΥ κατατάσσει και τον Μακρόν στους ευρωσκεπτικιστές.
Το έχουμε ξαναπεί θα το επαναλάβουμε και τώρα: η ΕΕ έχει ανάγκη από αλλαγές υπέρ των λαών και των αδυνάτων. Έχει, δηλαδή, ανάγκη να αλλάξει τις πολιτικές της Δεξιάς, οι οποίες προκαλούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη.