Απάντηση εξέδωσε εκ μέρους το ΑΚΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου στις δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή.

Αυτούσια η δήλωση:

Κοίτα ποιοι μιλούν για διεκδικητική πολιτική στην ΕΕ. Οι κυβερνώντες!

  • Αυτοί που διαφήμιζαν ότι έχουν φίλους στην Ευρώπη και ύστερα κλαψούριζαν ότι τους έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο.
  • Αυτοί, που ψηφίζουν όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προκάλεσαν και ενισχύουν τα μεγάλα δημοκρατικά και κοινωνικά ελλείμματα στην Ευρώπη.
  • Αυτοί, των οποίων αδελφά τους κόμματα στο ΕΛΚ συγκατοικούν σε κυβερνήσεις με την Ακροδεξιά.
  • Αυτοί, που για την ανυπαρξία τους στην ευρωκοινοβούλιο ανεξάρτητοι φορείς τους έχουν κατατάξει στην κατηγορία των «δεινοσαύρων».

Σήμερα μάλιστα καταλαβαίνουμε καλύτερα το λόγο που βρίσκονται σ’ αυτή την κατηγορία: δια στόματος Νίκου Νουρή διαστρεβλώνουν συνειδητά τα λόγια του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτη και λένε ψέματα. Γιατί ουδέποτε ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το ΑΚΕΛ θα απέχει από τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του Συναγερμού.
Είπε απλώς ότι η Αριστερά διαφωνεί με τη διαδικασία του «κορυφαίου υποψήφιου», όπως διαφωνούν και πολλοί άλλοι μ’ αυτή τη διαδικασία, μεταξύ των οποίων κι ο Μακρόν. Προφανώς, ο ΔΗΣΥ κατατάσσει και τον Μακρόν στους ευρωσκεπτικιστές.
Το έχουμε ξαναπεί θα το επαναλάβουμε και τώρα: η ΕΕ έχει ανάγκη από αλλαγές υπέρ των λαών και των αδυνάτων. Έχει, δηλαδή, ανάγκη να αλλάξει τις πολιτικές της Δεξιάς, οι οποίες προκαλούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη.

Μας έχεις Like στο Facebook ;