Στεφάνου για κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ: «Μέσα σε 48 ώρες ξεγυμνώθηκαν εντελώς»

«Μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες, Πρόεδρος και κυβέρνηση του ΔΗΣΥ ξεγυμνώθηκαν εντελώς. Με όσα είδαμε και ακούσαμε, εμπεδώθηκε πλήρως η αντίληψη στους πολίτες ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του δεν έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Διαβάστε επίσης:

Σ. Στεφάνου για Γιολίτη: «Να αναλάβει την ευθύνη της – Η σιωπή της την αφήνει εκτεθειμένη»

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι «με το λεγόμενο διάγγελμά του ο Νίκος Αναστασιάδης έπεισε και τον τελευταίο πολίτη ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τίποτα:

– για τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας μας διεθνώς,

– για την απογείωση της διαφθοράς στη χώρα, ρίχνοντας τις ευθύνες σε όλους τους υπόλοιπους,

– για την αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος και το προσωπικό όφελος που έχουν ο Πρόεδρος, πρώην και νυν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων,

– για τα δωρεάν ταξίδια πολυτελείας του ιδίου και της οικογένειάς του στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικό τζετ Σαουδάραβα φίλου του, στον οποίο παραχωρήθηκε κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα μαζί πολλά μέλη της οικογένειάς του,

– για τις εκροές εκατομμυρίων ευρώ των συμπεθέρων κατά την περίοδο του κουρέματος καταθέσεων

– για τις συναλλαγές με τον Αρχιεπίσκοπο και τόσα άλλα».

«Πρόσθεσε επίσης ότι τα πολυδιαφημισμένα μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς τελικά αποδείχθηκαν γενικόλογες εξαγγελίες με κάμποσα «θα». Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Άλλωστε, ούσα μέρος του προβλήματος της διαφθοράς, η οποία επί των δικών της ημερών πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις, δεν πείθει ότι έχει την πολιτική βούληση για να την πατάξει».

«Υπογραμμίζουμε ότι το ΑΚΕΛ ποτέ δεν αρνήθηκε τον διάλογο και τη συζήτηση. Δηλώνουμε δε, πως όταν και εφόσον η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδια και προτάσεις εμείς, όπως πάντοτε, είμαστε πανέτοιμοι να τα συζητήσουμε», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.