Στεφάνου: Να μην κτίζουμε σχέσεις με μια χώρα και να χαλάμε σχέσεις με άλλη

Κανένας δεν αρνείται την ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων της Κύπρου με άλλες χώρες της περιοχής, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην κτίζουμε σχέσεις με μια χώρα και να χαλούμε σχέσεις με μια άλλη όπως στην περίπτωση του Ισραήλ και των Παλαιστινίων ή στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, τόνισε στην Πρωϊνή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Η πολυφημισμένη πολυδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης έχει αποδειχθεί ότι πάσχει από αξιοπιστία και συνέπεια, τόνισε.

Επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας όσον αφορά το θέμα της υποκλοπής πληροφοριών για το Φυσικό Αέριο από την Τουρκία. Το πρόβλημα, σημείωσε ωστόσο, είναι η προκλητικότητα της Τουρκίας που συνέθλιψε τα όσα έλεγαν οι κυβερνώντες για τα μέτρα που δήθεν θα έπαιρνε η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περί απομόνωσης της Τουρκίας.

Αυτά είπε ο κύριος Στεφάνου αποτελούν απάντηση προς εκείνους που λένε ότι θα πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας για να προσέλθει η Τουρκία στις διαπραγματεύσεις. Θα πρέπει, είπε, να μείνουμε προσηλωμένη στο στόχο για επανέναρξη των συνομιλιών με βάση και το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.