Στεφάνου: Η προκλητική στάση της τουρκικής πλευράς, υπογραμμίζει γιατί ο ΠτΔ πρέπει να εκφράσει πειστικά τη λύση για ΔΔΟ

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό σχολιάζει με δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου για το Βαρώσι και τη λύση του Κυπριακού, οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε αλλεπάλληλες προκλητικές και εμπρηστικές τοποθετήσεις από αξιωματούχους της κατοχικής δύναμης.

«Τοποθετήσεις που συγκρούονται με τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και που ταυτόχρονα υπονομεύουν την προοπτική της επικείμενης άτυπης συνάντησης. Τοποθετήσεις που συνιστούν απειλή για το μέλλον και τα συμφέροντα της Κύπρου και των Κυπρίων» σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου στη δήλωση του υπογραμμίζει ότι η οριστική διχοτόμηση του νησιού που διακηρύσσει η Τουρκία θα αποτελέσει την απαρχή ενός νέου εφιάλτη στην κυπριακή ιστορία, τις συνέπειες του οποίου θα πληρώσει ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Αυτή η στάση της τουρκικής πλευράς, υπογραμμίζει γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να εκφράσει πειστικά και αταλάντευτα τη συνέπεια της ελληνοκυπριακής κοινότητας στη λύση διζωνικής, δικοινοτική ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται από τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ καθώς και την ετοιμότητα για επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.