“Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. Μια πραγματικότητα που οι κυβερνώντες την ονομάζουν “success story” και “spectacular recovery” της οικονομίας. Τόσο μακριά βρίσκονται από την καθημερινή πραγματικότητα του κυπριακού λαού. των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των συνταξιούχων, των άνεργων”, ανάφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η δήλωση

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ανέδειξε την Κύπρο πρωταθλήτρια στην ακρίβεια αγαθών πρώτης ανάγκης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το γάλα, το τυρί, τα αβγά στην Κύπρο είναι τα πιο ακριβά σε όλη την ΕΕ. H δε τιμή του ψωμιού και των δημητριακών είναι 23% πιο ακριβή από το μέσο όρο στην ΕΕ. Αισθητά πιο ακριβή από το μέσο όρο της ΕΕ είναι η Κύπρος και σε προϊόντα όπως τα έλαια και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Την ώρα δηλαδή που οι μισθοί στην Κύπρο μειώθηκαν στα επίπεδα της προηγούμενης εικοσαετίας, οι τιμές για αγαθά πρώτης ανάγκης για οικογένειες και νοικοκυριά βρίσκονται στα ύψη. Δίπλα σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι αβάσταχτες τιμές και οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα στα αεροπορικά εισιτήρια και βέβαια στα ενοίκια. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. Μια πραγματικότητα που οι κυβερνώντες την ονομάζουν “success story” και “spectacular recovery” της οικονομίας. Τόσο μακριά βρίσκονται από την καθημερινή πραγματικότητα του κυπριακού λαού. των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των συνταξιούχων, των άνεργων.

Όταν πρόκειται βέβαια για τα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων, τραπεζών και μεγαλοεπιχειρηματιών, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη έχει μεγάλες ευαισθησίες.