Στεφάνου στον Άστρα: Το ναυάγιο με το ΔΗΚΟ και οι επαφές με άλλα κόμματα για την αλλαγή

Το ΑΚΕΛ εξάντλησε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη με το ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε στον Άστρα ο Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΗΚΟ να τερματίσει το διάλογο με το κόμμα του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι οι αποφάσεις που θα λάβει το ΑΚΕΛ θα δίνουν τη δυνατότητα για συναινέσεις και συγκλίσεις, τονίζοντας ότι η νίκη δεν εξαρτάται μόνο από το κόμμα του.

Διέψευσε παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ κατά τη συνεδρίαση της γραμματείας αποφάσισε τον τερματισμό του διαλόγου με το ΔΗΚΟ, ξεκαθαρίζοντας ότι η γραμματεία του κόμματος δεν είναι εξουσιοδοτημένη να λαμβάνει αποφάσεις.

Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια του για αλλαγή διακυβέρνησης, γνωστοποιώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει επαφές με την ΔΗΠΑ, τους Οικολόγους και την ΕΔΕΚ.

Αναφερόμενος στο Νίκο Χριστοδουλίδη, είπε ότι η αλλαγή δε μπορεί να επέλθει εάν εκλεγεί κάποιος που θα συνεχίσει την συναγερμική διακυβέρνηση, η οποία προκάλεσε σωρεία αδιεξόδων σε σημαντικά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης:

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης Χριστοδουλίδη ο Παπαδόπουλος ξεχνώντας την «αλλαγή»

Επισήμανε ότι η αλλαγή πρέπει να έχει περιεχόμενο και ουσία, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για συναίνεση και συνεργασία με άλλα κόμματα.

Ο Στέφανος Στεφάνου είπε μάλιστα ότι όσοι δεν συνεργαστούν με το ΑΚΕΛ στον πρώτο γύρο, θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά στον δεύτερο.

Η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ

Δεν αποκλείει την στήριξη ενδεχόμενης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές το ΔΗΚΟ, το όνομα του οποίου συζητήθηκε στο εκτελεστικό γραφείο του κόμματος, σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι είναι με λύπη που διαπιστώθηκε χθες ότι ο διάλογος με το ΑΚΕΛ δεν κατέληξε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, και θα αξιολογήσει την κατάσταση μετά το Πάσχα.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ, σημείωσε ότι η πρόταση του Μάριου Κάρογιαν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι ενδιαφέρουσα και εύηχη, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να καταλήξεις σε μια τέτοια συνεργασία.

Η συμμετοχή της ΔΗΠΑ στην κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, δήλωσε ο Αλέκος Τρυφωνίδης.

Μιλώντας στον Άστρα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης ανέφερε ότι στόχος είναι η προώθηση πολιτικών που ενστερνίζεται το κόμμα του και θα λειτουργήσουν προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Τρυφωνίδης εξήγησε ότι η ΔΗΠΑ πρόταξε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας αντιλαμβανόμενη το δύσκολο του εγχειρήματος, προσθέτοντας όμως ότι θα μπορούσαν να βρεθούν οι συναινέσεις για την δημιουργία της.

Είπε ότι η δεύτερη πρόταση επικεντρώνεται σε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν πετύχει, η  ΔΗΠΑ θα εξετάσει με ποιο θα συνεργαστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.