Στεφάνου: Τα ερωτήματα που θα θέσει στον ΠτΔ στο Εθνικό Συμβούλιο της Πέμπτης

Στην ενημέρωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για τις επαφές του στις Βρυξέλλες και για τις συναντήσεις που είχε με κοινοτικούς αξιωματούχους, και με τα Ηνωμένα Έθνη προσβλέπουν οι πολιτικές δυνάμεις, καθώς θα βρεθούν στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Πέμπτη.

Εν όψει της συνάντησης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έχει καθορίσει το πλαίσιο στο οποίο το κόμμα του θα υποβάλει ερωτήματα στην επερχόμενη συνεδρία.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Σημερινή, ο Στέφανος Στεφάνου τονίζει ότι αυτό που επιθυμεί να πληροφορηθεί το κόμμα του είναι το πως προτίθεται να προχωρήσει ο Πρόεδρος ώστε να υπάρξουν κίνητρα ικανά να φέρουν πίσω στο διαπραγματευτικό τραπέζι, την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, αναφέρει ότι στην αντίληψη του ΑΚΕΛ, τα ευρωτουρκικά δεν παρέχουν αρκετή βάση κι ως εκ τούτου πρέπει όπως είπε, να πάμε πίσω στο θέμα της ενέργειας.

Ανέφερε ότι σε ότι αφορά την περαιτέρω εμπλοκή της ΕE στο κυπριακό, δεν είναι γνωστό αν έχει ο πρόεδρος συγκεκριμένη πρόταση. Θέτει επίσης το ερώτημα ως προς το ποιος είναι ο σχεδιασμός του για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και κατά πόσον θα διαφυλάξει το διαπραγματευτικό κεκτημένο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy