Στεφάνου: Τιμή και ευγνωμοσύνη στα παλικάρια που έπεσαν για την πατρίδα

Είναι αδήριτη ανάγκη να δημιουργηθεί ξανά δυναμική για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία βολεύεται με το παρατεταμένο αδιέξοδο και μέσα από την παρέλευση του χρόνου πετυχαίνει τον στόχο της διχοτόμησης.

Ο κ. Στεφάνου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ και οργανώσεων του λαϊκού κινήματος, κατέθεσαν στεφάνια στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας ως ένδειξη «της τιμής και ευγνωμοσύνης μας στα παλληκάρια που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας απέναντι στην τουρκική εισβολή».

Μαζί με την τιμή και την ευγνωμοσύνη που απευθύνουμε στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους απευθύνουμε και την τιμή και την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας σε έναν αγώνα άνισο και προδομένο, είπε και αναφέρθηκε στους τραυματίες τους πεσόντες τους αιχμάλωτους τους αγνοούμενους και όλους όσοι βρέθηκαν στις πλαγιές του Πενταδαχτύλου, στην Κερύνια, στην Αμμόχωστο, στη Μόρφου για να υπερασπιστούν την πατρίδα μας.

Λέγοντας πως ο αγώνας τους και προπαντός οι θυσίες τους έμειναν αδικαίωτες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόσθεσε πως «θα δικαιωθούν μόνον όταν καταφέρουμε να τερματίσουμε την κατοχή, να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό, να αποσοβήσουμε τη διχοτόμηση που είναι ο στόχος της Τουρκίας και όλων όσων σχεδίασαν τότε εκτός και εντός Κύπρου την κυπριακή τραγωδία, που έχει δύο πλευρές, το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή».

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου είπε πως σήμερα δεν είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε αισιόδοξα και ευχάριστα νέα, προσθέτοντας πως το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη φάση από ποτέ, με την Τουρκία «να εκμεταλλεύεται και να εργαλειοποιεί το παρατεταμένο αδιέξοδο για να δημιουργεί νέα κατοχικά δεδομένα και με αυτό τον τρόπο να παγιώνει τη διχοτόμηση».

«Είναι αδήριτη ανάγκη», κατέληξε, «να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν δυναμική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017 και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις αξιοποιώντας όλο το κεκτημένο των διαπραγματεύσεων που δημιουργήθηκε με πολύχρονες προσπάθειες. Αν δεν το κάνουμε εμείς κανένας δεν πρόκειται να κινηθεί για μας και πολύ δε περισσότερο η Τουρκία θα συνεχίσει να βολεύεται με το παρατεταμένο αδιέξοδο και μέσα από την άγονη παρέλευση του χρόνου να πετυχαίνει το στόχο της διχοτόμησης. Εμείς θα πρέπει να κινηθούμε».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy