Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εγκρίνει κρατικές εγγυήσεις που θα τις χειρίζονται αποκλειστικά οι τράπεζες


Το κυβερνητικό νομοσχέδιο που αφορά την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους €2 δισ. στις τράπεζες για έγκριση νέων δανείων δε μπορεί να δουλέψει και το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να εγκρίνει κρατικές εγγυήσεις που θα τις χειρίζονται αποκλειστικά οι τράπεζες ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος είπε ότι δεν μπορεί κάτω από την επίκληση του επείγοντος να λαμβάνονται αποφάσεις που βολεύουν τις τράπεζες και να αποφασίζει ο Υπουργός Οικονομικών για τα κριτήρια αυτών των δανείων.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσει την πρότασή του και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει την πολιτική βούληση να ακούσει τις πολιτικές δυνάμεις. Υπέδειξε ότι πρέπει να είναι στοχευμένη η προσπάθεια με στόχο την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Υπέδειξε ότι υπάρχουν τρόποι μέσα από την έκδοση ομολόγου να δανεισθούν οι τράπεζες και όχι το κράτος να δώσει εγγυήσεις στις τράπεζες.

Παράλληλα, είπε ότι το ΑΚΕΛ ξενίζει από την πιεστική κίνηση της κυβέρνησης. Επίσης είπε ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να παρέχει δάνεια χωρίς να υπάρχει έλεγχος σε ποιους και πόσα δίνονται.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News