Στεφάνου: «Το δημόσιο συμφέρον για τους Κυβερνώντες είναι να μην εκτεθεί η κυβέρνηση»

«Οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο Στέφανος Στεφάνου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ προσθέτει ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει εδώ και καιρό ότι οι κυβερνώντες θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

«Όχι μόνο δεν επιτρέπουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία να διενεργήσει τις έρευνες που οφείλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, αλλά οργανώνουν και την απόκρυψη από τον λαό του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισαν» υπογραμμίζει επίσης ο κ. Στεφάνου ο οποίος στη γραπτή του δήλωση παραθέτει τα εξής στοιχεία για την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη.

Δείτε αυτούσια την δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:

  • Οι κυβερνώντες άλλα προφασίζονται σήμερα και άλλα έλεγαν σε προηγούμενες περιπτώσεις, όταν δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τρέχουν παράλληλα εργασίες ερευνητικής επιτροπής, ποινικές διαδικασίες και κοινοβουλευτικός έλεγχος. Άραγε για παράδειγμα, τώρα που διορίστηκε ερευνητική επιτροπή για το Cypra, οι κυβερνώντες λογαριάζουν να παγώσουν τις διοικητικές και ποινικές διαδικασίες που τρέχουν γι’ αυτό το σκάνδαλο;
  • Οι κυβερνώντες αποφάσισαν ότι δεν θα δημοσιοποιηθούν τα τμήματα του πορίσματος που μπορεί να επηρεάσουν ποινικές υποθέσεις ή το δημόσιο συμφέρον. Όμως η νομοθεσία για τις Ερευνητικές Επιτροπές, μόνο για ζητήματα εθνικής ασφάλειας επιτρέπει να μην δημοσιοποιηθεί τμήμα του πορίσματος. Αυτά που επικαλούνται δεν υπάρχουν πουθενά στη νομοθεσία. Όπως πουθενά, επίσης, δεν προβλέπεται δυνατότητα της κυβέρνησης να μη παραδώσει το πόρισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
  • Οι κυβερνώντες έχουν άλλη ερμηνεία για το τι συνιστά δημόσιο συμφέρον από αυτή που έχει η υπόλοιπη κοινωνία. Προφανώς γι’ αυτούς δημόσιο συμφέρον συνιστά να μην εκτεθεί η κυβέρνηση. Δημόσιο συμφέρον για τους πολίτες όμως, είναι η πλέρια διαφάνεια γύρω από το σκάνδαλο των διαβατηρίων που διέσυρε διεθνώς τη χώρα.

Οι πολίτες γνωρίζουν γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Είναι ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του που έστησαν τη βιομηχανία των διαβατηρίων. Είναι αυτοί που με το ένα χέρι -τα γραφεία τους- έκαναν αιτήσεις για πολιτογράφηση επενδυτών και με το άλλο χέρι -οι ίδιοι ως υπουργοί- τις ενέκριναν. Αυτά δεν χρειάζονται έρευνες και ερευνητικές για να αποδειχθούν. Είναι αυταπόδεικτη η κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.