«Στέγη για όλους» – Συνεχίζει τις συναντήσεις το ΑΚΕΛ, είδε ΕΤΕΚ

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει το ΑΚΕΛ για τη στεγαστική πολιτική, αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του ΕΤΕΚ.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει τα εξής:

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το στεγαστικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και διαπιστώθηκε ευρεία συναντίληψη όσον αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ παρουσίασε τις προτάσεις και εισηγήσεις της για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ιδιαίτερα σημειώθηκε η ανάγκη για διαμόρφωση ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε προσιτή στέγη σε ευάλωτες ομάδες, φοιτητές, νεαρά ζευγάρια και πρόσφυγες.

Η αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή παρουσίασε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη για το στεγαστικό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη δημιουργίας Ενιαίου Στεγαστικού Φορέα και στην ανάγκη χρησιμοποίησης συγκεκριμένων πολεοδομικών και χρηματοδοτικών εργαλείων για άμβλυνση του προβλήματος.

Για το ΑΚΕΛ η αξιοπρεπής στέγη είναι καθολικό δικαίωμα, το οποίο πρέπει να διασφαλίζεται μέσα από μια ολοκληρωμένη και κοινωνικά προσανατολισμένη στεγαστική πολιτική.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν οι Νεοκλής Συλικιώτης, Ευανθία Σάββα, Λάμπρος Λάμπρου και Τάκης Πεττεμερίδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy