Δεν «στέκεται όρθια» η Πύλη Εμβολιασμού-«Τρέχουν» να επιλύσουν τα θέματα στο Υφ. Καινοτομίας

Με το που άνοιξε… έπεσε η πύλη Εμβολιασμού. Για ακόμη μία φορά, η πύλη λόγω υπερφόρτωσης τέθηκε εκτός λειτουργίας. 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η Πύλη Εμβολιασμού αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα και σύντομα αναμένεται ενημέρωση από το Υφυπουργείο Καινοτομίας, το οποίο είχε «αναβαθμίσει» την πύλη για να μην παρατηρηθούν τα ίδια προβλήματα, όπως την πρώτη φορά.

Η Πύλη Εμβολιασμών Covid-19 έχει τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος που προκύπτει όταν πολλαπλοί χρήστες επιλέγουν ταυτόχρονα το ίδιο ραντεβού στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο για τον ίδιο δικαιούχο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Η πύλη θα ξανατεθεί σε λειτουργία σήμερα, 15 Απριλίου, στις 14:30 μέχρι τις 20:00, για τα άτομα ηλικίας 61-63 ετών.

Η Πύλη Εμβολιασμών έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 35.000 χρήστες ταυτόχρονα ενώ σήμερα 15 Απριλίου, και ενώ ο αριθμός των εν δυνάμει δικαιούχων ανέρχεται γύρω στις 26.000, καταγράφηκε πολλαπλάσιος αριθμός συνδεδεμένων χρηστών στις 07:30πμ, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση και μη ανταπόκριση του συστήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Απευθύνεται τέλος έκκληση προς τους πολίτες όπως για κάθε δικαιούχο γίνεται προσπάθεια μόνο από ένα άτομο για διευθέτηση ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται η συνεχής υπερφόρτωση του συστήματος και η συνεπακόλουθη ταλαιπωρία των πολιτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.