Στέλεχος της ΚΟΠ θησαυρίζει από το ποδόσφαιρο!

Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες μετά τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή για διαπλοκή στο ποδόσφαιρο, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας καταγράφει σημαντικά πράγματα στην έκθεση για το 2013 που αφορούν στέλεχος της ΚΟΠ το οποίο φέρεται να θησαυρίζει από το ποδόσφαιρο.

Όπως διαπιστώνεται μέσα από τη σχετική παράγραφο (σελ. 330-331) το συγκεκριμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ ενεργεί μέσω της διπλής του ιδιότητας ως στέλεχος της ΚΟΠ και ως επιχειρηματίας και πολλά εκατομμύρια καταλήγουν στις Σεϊχέλες και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.


Στην έκθεση σημειώνεται επίσης ότι… “πέραν από τις αγορές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κυπριακών αθλητικών σωματείων, η Αρχή αγοράζει τα τηλεοπτικά δικαιώματα διάφορων ξένων πρωταθλημάτων, άλλων διοργανώσεων και διάφορων μεμονωμένων αθλητικών γεγονότων.

Οι αγορές αυτές γίνονται από μεσάζοντες/αντιπροσώπους, οι οποίοι κατέχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής των συγκεκριμένων γεγονότων στην Κύπρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την αγορά του πιο πάνω περιεχομένου, καταβλήθηκε το 2013 συνολικό ποσό €2,38 εκ., από τα οποία €2,2 εκ. καταβλήθηκαν σε τέσσερεις εταιρείες του εξωτερικού που ανήκουν ή σχετίζονται με το ίδιο άτομο, το οποίο μάλιστα είναι μέλος του ΔΣ της ΚΟΠ και άρα σχετίζεται και με άλλα συμβόλαια της Cytavision. Oι τρεις από τις εταιρείες αυτές, είναι εγγεγραμμένες στις Σεϊχέλες και η μια στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους”.

34343

 

Κ.Κ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.