Στη χάραξη οδικού χάρτη για τη Μεταρρύθμιση της ΤΑ προχωρούν Ένωση Δήμων και Νουρής

Στη χάραξη οδικού χάρτη για τη Μεταρρύθμιση της ΤΑ προχωρούν Υπουργός Εσωτερικών και Ένωση Δήμων, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ενόψει και της παρουσίασης του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Μαΐου, στο Δημοτικό θέατρο Λατσιών.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων, υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ψηφίστηκε στις 3 Μαρτίου από την Ολομέλειας της Βουλής, προϋποθέτει μία σειρά από διευθετήσεις, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη μέχρι το 2024, χρονολογία που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει ως ορίζοντα για την πλήρη εφαρμογή της.

Σκοπός της σημερινής συνάντησης, πέρα από τη χάραξη του οδικού χάρτη για την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης, ήταν και η προετοιμασία για την παρουσίαση του Υπουργείου Εσωτερικών στους Δήμους. Την Ένωση Δήμων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της, Ανδρέας Βύρας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Ζαχαρίας Κυριάκου, Κυριάκος Ξυδιάς και Σταύρος Σταυρινίδης και ο Γραμματέας της Ένωσης Δήμων, Μιχάλης Σωκράτους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, κατά την συνάντηση ο κ. Βύρας εξήρε τη σημασία μιας παραγωγικής και επιτυχούς μεταβατικής περιόδου για τη σωστή υλοποίηση της Μεταρρύθμισης και τόνισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, πρέπει να συνεχίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εργάζονται με ομαδικό πνεύμα, όπως αυτό συνέβη και κατά το στάδιο των διαβουλεύσεων για το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.