Στη CYFIELD – TETCO J.V. η σύμβαση για το Τερματικό πετρελαιοειδών στο Βασιλικό

Η σύμβαση αφορά το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του ιδιόκτητου Τερματικού έναντι €52.236.000

 

Στην κοινοπραξία CYFIELD – TETCO J.V., για το ποσό των €52.236.000, ανατέθηκε η σύμβαση που αφορά το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του ιδιόκτητου Τερματικού φύλαξης αποθεμάτων πετρελαιοειδών στο Βασιλικό, όπως ανακοινώθηκε κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ), που έγινε χθες Δευτέρα, στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσας Πηλείδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΔΑΠ, η απόφαση δεν είναι οριστική, αφού πρέπει να παρέλθει η προθεσμία για την άσκηση προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, η οποία λήγει τέλη Σεπτεμβρίου 2022. Προστίθεται ότι για το εν λόγω έργο ο ΚΟΔΑΠ έχει συνάψει χρηματοδοτική σύμβαση 35 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), έναν από τους εγκυρότερους, ισχυρότερους και πλέον αξιόπιστους διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς, όπως σημειώνεται, ενώ στις αρχές του τρέχοντος έτους ο ΚΟΔΑΠ έχει αναθέσει τις εργασίες επίβλεψης της κατασκευής στην κοινοπραξία Hill-Asprofos J.V. μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Αναφέρεται επίσης ότι το ιδιόκτητο τερματικό του ΚΟΔΑΠ θα ανεγερθεί στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού και θα αποτελείται, στην παρούσα φάση, από επτά δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 240.000 κυβικών μέτρων, αγωγούς και αντλιοστάσια, συστήματα πυρασφάλειας και προστασίας, καθώς και κτίριο διοίκησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριο μέλημα του Δ.Σ. του ΚΟΔΑΠ κατά το σχεδιασμό του έργου ήταν η σε βάθος χρόνου βελτίωση του επιπέδου ενεργειακής επάρκειας με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, η βελτιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών και η αξιοποίηση των διαθέσιμων γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Εξάλλου, o απερχόμενος πρόεδρος του ΚΟΔΑΠ, Παναγιώτης Μαλέκος, έκανε αναφορά στις σημαντικότερες εξελίξεις και την πορεία του ΚΟΔΑΠ κατά την εξαετία. Με τη λήξη της Ετήσιας Γενική Συνέλευσης, ο κ. Μαλέκος ολοκληρώνει δύο τριετείς θητείες και συνεπώς αποχωρεί. Νέα πρόεδρος έχει διορισθεί με απόφαση του Υπ. Συμβουλίου στις 14/9 η Κική Παπαδοπούλου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy