Στη Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Πολιτικών μετέχει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής Γυναικών Πολιτικών Ηγετών στις 7 και 8 Ιουνίου. Η κ. Χαραλαμπίδου είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής η κ. Χαραλαμπίδου θα είναι εκ των κύριων ομιλητών σε συζήτηση για το ζήτημα της εκπροσώπησης γυναικών στην πολιτική, ενώ έχει οριστεί ως συντονίστρια σε θεματική συζήτηση που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της Διάσκεψης με θέμα τη δημιουργία μιας ισχυρής στρατηγικής για το φύλο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τη Διάσκεψη θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Ισότητας, Helena Dalli, η Πρόεδρος της Γερουσίας του Βελγίου, Stephanie D’Hose και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Βελγίου, Éliane Tillieux.

Η διάσκεψη η οποία έχει ως θέμα «Η εκπροσώπηση έχει σημασία», συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου στις 7 και 8 Ιουνίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy